Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Még kérdéses a két Tottenham-védő sorsa

Két védő sorsa is bizonytalan a Tottenham Hotspur együttesénél, ráadásul egyiküknek konkrét kérője is akad. Egyelőre kérdéses, maradnak-e Londonban.

Kép: IBTimes UK

Kép: IBTimes UK

Fiatal csapatot irányít Pochettino és az eredmények sem alakulnak rosszul – minden adott, hogy akár hosszú távon is bebiztosítsa magát a klub és egy gerincet építsen fel, ami évekig a sikerek alapjául szolgálhat majd. Jelenleg ez a cél és a munkálatok már javában zajlanak.

Példának okáért Hugo Lloris és Harry Kane is fizetésemelést kapott a közelmúltban: hetente 100 000 angol fontot keresnek, ami azért nem egy rossz pénz még a Premier League-ben sem.

Vannak viszont olyan kulcsemberek, akiknek a jövője a klubnál korántsem biztos. Ilyen például Toby Alderweireld is, akinek ráadásul komoly kérője is akad. A belga válogatott védő mostanra a liga legjobb védői közé tartozik, amire máshol is felfigyeltek – a Mirror értesülései szerint az Inter készül a nyáron ajánlatot tenni érte.

A milánói kék-feketék évek óta adósak a kiugró eredményekkel, így – pláne kínai pénzekkel megtámogatva – bizonyára egy nagyobb összegtől sem riadnának vissza, ha az lenne az ára a korábbi Atletico-játékos megszerzésének. Alderweireld egyébként heti 50 000 fontot keres, ami a fentieknek a fele – talán egy kis béremeléssel sikerülhet maradásra bírni.

Kicsit más a helyzet Kyle Walkerrel. A fiatal angol szélső védő csalódott volt az FA-Kupa elődöntő után, ahol az eredmény mellett az is a kedvét szegte, hogy csak csereként számítottak rá. A Telegraph szerint maradása minimum bizonytalan, még maga sem döntött, hogy hol szeretné folytatni.

Ő egyébként 70 000-et keres hetente és több olyan rivális csapat is van Angliában, amely szívesen látná: a brit sajtó a Manchester United, a Manchester City és a német Bayern München nevét is bedobta vele kapcsolatban. Ezek a klubok boldogan kipengetnék neki ugyanezt a fizetéstt, sőt, akár dobnának is rajta. A kérdés csak az, hogy Walker mit szeretne. A nyáron minden kiderül.