Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: A szív diadala, bajnok az MTK Hungária

Nem volt sétagalopp a kék-fehérek szezonja, míg a Ferencváros jószerével szárnyalt, viszont a legfontosabb párharcban nem tudott betalálni.

0515_mtk_ftc_jetsol7

fotók: mlsz.hu

Ki gondolta volna a szezon rajtjánál, hogy az alaposan átalakuló MTTK Hungária végez a női NB I élén? A Ferencváros az alapszakaszban mindössze a Viktória ellen szenvedett vereséget, míg a rájátszásban többek között a kék-fehérek ellen aratott történelmi 8-3-as siker után joggal bízhatott abban, hogy a fináléban is felülkerekedik, ám nem számoltak azzal, hogy a legutóbb 2014-ben bajnok VIII. kerületiek ennyire taktikusan, és hősiesen küzdve kioltják a zöld-fehérek kreatív futballját. Az első mérkőzésen Nagy Lilla hajrábeli gólja döntött, s a Ferencváros játékosai fogadkoztak, hogy a visszavágón megverik riválisukat, kiharcolva ezzel a harmadik összecsapást. Talán némileg alá is becsülték Szabados György lányait, hiszen a harmadik meccs idejére már lekötöttek egy edzőmeccset, bízva abban, hogy két találkozó elég lesz a bajnoki cím megvédésében. Ám ezt a tervüket alaposan átírták Demeter Rékáék, akik szívvel, és ésszel futballozva saját pályáján győzték le egy hete a címvédőt. A visszavágó előtt Dörnyei Balázs alaposan átszervezte együttesét. Több gyorsaságát is kamatoztatni tudó játékost jelölt a kezdőbe, míg az MTK mestere mindössze egyetlen helyen változtatott az egy hete látott összetételhez képest.

szabadosgyorgy

A Doroggal elért bravúr után az MTK-val még nagyobb bravúrt hajtott végre Szabados György. – fotó: mlsz.hu

Az már az elején kiderült, hogy a labdabirtoklásra, és a rövidpasszos játékra épít a zöld-fehér alakulat, míg az MTK a kontrákra rendezkedett be. Ugyanakkor hiába a betömörülő hazai védelem, nem találta ellenszerét ennek a taktikának a Ferencváros, amely inkább középen, a védők mögé belőtt labdákkal próbált rést ütni a pajzson. Igaz, hogy az első nagy lehetőség egy szélről érkező szabadrúgás után alakult ki a vendégek kapuja előtt, de hiába volt Cankovic a legjobb helyen, Szőcs Réka mellett nem tudta elpörgetni a labdát. Nem sokkal később a szerb lány csúsztatott mellé Bulatovic emelése után. Az MTK igyekezett kontrázni, de hiába, nem tudták kihasználni Nagy Lilla gyorsaságát, sőt, ha a játékvezető nem ítél hibásan, könnyen másképp alakulhatott volna az összecsapás. Történt ugyanis, hogy egy visszafejelt labdából Fenyvesi a védők mögé passzolt, és bár Cankovic lesen volt, Bulatovic közel sem, mégsem vezetett a Fradi. Ezt követően aztán előbb a látogatók lőttek kapufát, majd a hajrához közeledve Csányi lőtt mellé távolról, mígnem az utolsó lehetőségek egyikeként Demeter lőtt kapufát Krascsenics Petra beadásából.

Nagy Lilla (kékben) és társai nagyot harcolva érték el a bajnoki címet. - fotó: mlsz.hu

Nagy Lilla (kékben) és társai nagyot harcolva érték el a bajnoki címet. – fotó: mlsz.hu

A második játékrészre a gólkirálynő Ebere Orji érkezett a címvédőnél, de az első két helyzetét egyaránt elpuskázta. Előbb jócskán átemelte a kapust és a kaput is, majd szintén emeléssel próbálkozott, de Cankovic centikkel maradt le a labdáról. Igaz, hogy érett a vendégek gólja, de a sok pontatlanság miatt, valamint Szőcs remek védéseinek is köszönhetően maradt a gól nélküli állás. Az utolsó húsz percre egyre inkább tapintható volt a feszültség a pályán, amely több szabálytalanságba torkollott. Ebből az MTK jött ki jobban, amely egy harminc méteres szabadrúgást követően Turányi révén vezetést szerzett. Itt emelnénk ki a fiatal védőt, mert több olyan mentése is volt a második negyvenöt percben, amellyel alaposan hozzájárult, hogy sem Poljak, sem a többiek nem tudtak helyzetet teremteni. Külön érdekessége volt az összecsapásnak Farádi-Szabó Edina és Nagy Ágnes külön párbaja, melynek során az MTK középpályása sárgát is kapott. A hajrában aztán majdnem elszabadultak az indulatok, ám szerencsére sportszerűen ért véget a 2016-17-es bajnoki finálé.

mtköröm

A két meccs alapján az MTK megérdemelten nyerte meg a bajnoki címet, ellenben az egész szezont tekintve a Fradira sem lehetett panasz. Csak a sorsdöntő párharcra nem sikerült átmenteni a pazar formájukat.

MTK Hungária – Ferencváros 1-0 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor stadion, 500 néző, vezette: Újhelyi Tamás (Ambrus Dániel, Katona Brigitta)
Gólszerzők: Turányi (77.)
Sárga lap: Demeter (13.), Farádi-Szabó (33.), Tóth B. (38.), Pinczi (47.), Oláh (86.), Szabó Zs. (90.) ill.: Szeitl (66.), Cankovic (90.)
Kiállítva:

MTK Hungária: Szőcs R. – Tóth B. (Papp D., 82.), Pinczi A., Demeter R., Turányi – Farádi-Szabó, Palkovics N., Csányi D. – Nagy L., Méry (Oláh A., 61.), Krascsnics P. (Szabó Zs., 61.)

Ferencváros: Németh J. – Vidovenyecz (Mosdóczi, 68.), Szeitl, Zlidnis, Aleksic – Fenyvesi E. – Cankovic, Bognár E., Bulatovic (Orji, a szünetben) – Poljak (Zágor, 61.)

Gavalovits Sándor