Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Pontot tesz-e a szezon végére a Juventus – Előzetes

Az utolsó előtti fordulóhoz értünk az olasz élvonalbeli labdarúgó bajnokságban. A 37. fordulóban talán megkapjuk a választ arra, hogy ki lesz a bajnok. Amennyiben a Juventus akárcsak egy pontot szerez, megszerzi a kupát. Persze azért akadnak más történések is. Nézzük hát hogyan is alakul a 37 . forduló.

seriea20172 (1)

Ezúttal is három részre osztották a 37. kört. Két találkozó lesz szombaton, míg hét vasárnap. A maradék egy pedig hétfő este kerül megrendezésre.

Szombat:
18:00 Chievo – AS Roma
20:45 Napoli – Fiorentina

Két igazán érdekes találkozót láthatunk szombaton. Spalletti és csapata Veronába látogat el, ahol alapvetően kötelező a három pont megszerzése, viszont a hazaiak helyenként igencsak mutatós focit tudnak bemutatni. Viszont a “farkasok” önbizalomtól duzzadva léphetnek pályára, hiszen az előzőkörben megverték a Juventust.

Ahogy a Napoli is rendben lehet lelkileg. Legutóbb a Torot ütötték el. Most mondjuk nem lesz ennyire egyszerű dolguk. Legutóbb mikor találkoztak a Fiorentinával, a violák egy igazán drámai meccsen verték őket, ráadásul egy kimondottan jó focit játszva. Hasonlóra számthatunk most is.

Vasárnap:
15:00 AC Milan – Bologna
15:00 Empoli – Atalanta
15:00 Genoa – Torino
15:00 Juventus – Crotone
15:00 Sassuolo – Cagliari
15:00 Udinese – Sampdoria
20:45 Lazio – Inter

Vasárnap délután lesz az igazi nagy meccsdömping. Azoknak is a zászlóshajója lesz a Juventus találkozója a Crotonéval. Mindkét csapatnak eléggé fontosak lennének a pontok. A Juve részéről egy pont is a bajnoki címet jelentené, míg a Crotone az élvonali tagságának megmaradásához próbálja meg összekaparni a lehető legtöbbet.

Azért is fontos nekik, hogy jó eredményt érjenek el, mert az Empoli az Atalanta csapatát fogadja, ott pedig aligha lehet elkpzelni azt, hogy jól jön ki a hazai gárda.

Ennek pont az ellenkezőjét gondolják Milánóban. Az AC Milan a Bologna gárdáját látja vendégel, reményeik szerint nem három ponttal. Nem szabad elfeledni, hogy Montella együttese még mindig az El indulásért harcol. Kötelezőnek kellene lennie a győzelemnek.

A játéknap végén jön a forduló abszolút rangadója, ahol az a Lazio lép pályára, aki elvesztette a hét közepén a Coppa Italiát. Igaz az ellen az Inter ellen játszanak, akik az elmúlt egy hónapban mindössze egy pontot szereztek. Ergo egyik csapat sem a legjobb formájában van éppen. Mindenesetre a Nerazzurrinak még van esélye elérni az El-t, így lenne miért küzdeni.

Hétfő:
20:45 Pescara – Palermo

Két, már tuti kieső csapat játszik egymás ellen. Igazán tétje nincs egyáltalán. Ergo talán láthatunk egy felszabadult focit a játékosoktól. Másban én nem bízom.

A Serie A tabella a 37. forduló előtt:

Névtelen

Szerző: Borbély Szabolcs