Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Játékossors: Nézeteltérésbe keveredett az Újpestről távozó Balajcza

Korábban biztosra lehetett venni, hogy Győrbe igazol Balajcza Szabolcs, ám a zöld-fehérek elnöke szerint nem tudják garantálni a stabil kezdőcsapatbeli tagságot.

Biztosan nem az ETOParkban véd a jövőben a liláktól távozó kapus. - fotó: nso.hu

Biztosan nem az ETOParkban véd a jövőben a liláktól távozó kapus. – fotó: nso.hu

A bajnokság végeztével felröppent a hír, miszerint Balajcza Szabolcs az Újpesttől távozik, és szinte már-már az NB II-be frissen feljutó ETO FC Győrben látták sokan. Kedden azonban Drucskó Zoltán, a kisalföldiek klubigazgatója a Kossuth Rádióban beszélt a kapusról. Szerinte biztosan nem lesz a zöld-fehérek játékosa a cerberus, hiszen szeretnének több lehetőséget adni fiatal kapusuknak, Gyurákovics Eriknek. „Biztosan nem lesz a játékosunk Balajcza Szabolcs – szögezte le a Rába-partiak vezetője. – Szimpatikus sportembert ismertünk meg személyében, de ő mindenképp védeni akar. Fiatal kapusunknak is szeretnénk lehetőséget adni, ezért voltak nézeteltéréseink Balajczával.”

Ugyanakkor több felvidéki játékossal már megszületett a megállapodás, így több rutinos labdarúgó sorsa is kérdésessé vált a zöld-fehéreknél. Drucskó elmondta, Vajda Patrik, Nagy Martin és Martin Boszorád is az ETO Parkban folytatja. Rajtuk kívül is tárgyalásban állnak még magyar labdarúgókkal.

Ami a célokat illeti, az ETO mindenképpen az első öt hely valamelyikén szeretne végezni, ehhez elengedhetetlen a jó augusztusi rajt. S hogy távolabbra tekintve mit szeretne elérni az ETO? Természetesen az osztályváltást, amihez kétéves koncepciót dolgoztak ki a zöld-fehéreknél. „Két éves koncepcióban gondolkozunk, ennek több idősebb játékos áldozatul eshet majd.” – fogalmazott az elöljáró.

Visszatérve Balajczára, úgy hírlik, a Siófok komolyan gondolkodik, hogy leigazolja az újpestiek korábbi csapatkapitányát.

Gavalovits Sándor