Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vasas: „Motiváltan, jó állapotban várjuk a rajtot.” – Oenning

Fizikálisan rendben vannak a Vasas futballistái, akik mentálisan sem veszítettek semmit, példa erre a Sturm Graz elleni győzelem. Erről és a közelgő feladatokról is beszélt a csapat vezetőedzője, Michael Oenning a klub honlapján.

pic2_81

Közeleg az első igazi megméretés a Vasas számára, hiszen csütörtökön kora este már az Európa-ligában van jelenése a piros-kékeknek. S az eredetileg tervezett jeruzsálemi helyett Petah Tikva ad otthont a Beitar elleni kvalifikációs összecsapásnak. Az biztos, hogy erőnlétben nem lesz gondja a fővárosiaknak. „Ehhez hozzátartozik az is, hogy előtte is jó erőnléti állapotban voltunk. Az egyetlen probléma az, hogy nem voltak egyenlő szinten a játékosok. Akadtak kisebb sérülések, a válogatott szereplések miatt pedig többen később csatlakoztak hozzánk. Emiatt is jó, hogy a teljesítmény felmérést megcsináltuk, mert így hozzájutottunk megfelelő információkhoz arról, hogy ki hol tart éppen, milyen erőnléti állapotban van. Ennek eredményeként kezdtük egy szintre felhozni a játékosok fizikai állapotát a felkészülés során. Ez a következő hetekben is folytatódik – beszélt a fizikai felkészítésről Oenning. – Ez egyértelműen az európai kupaszereplésre történő felkészülésünk eleme volt. Ennek megfelelően olyan ellenfeleket választottunk, akiket nem ismertünk. Így tudunk az új helyzetekhez igazodni, amit ilyen játékerejű ellenfelek hoznak magukkal. A két mérkőzésen be is igazolódott, hogy taktikai szempontból nagy igénybevételnek voltunk kitéve. Mindkét mérkőzés fontos és jól szolgálta a felkészülésünket.” Utalva arra, hogy igencsak nehéz erőpróbák előtt áll együttese. A Beitar ellen zárt kapus meccsen győztek Remiliék, ám akkor még nem tudhatták, hogy a sorsolás szeszélye folytán élesben is összecsapnak az izraeli együttessel. Ezt követően beszélt a Haladás elleni összecsapásról, aminek a fő célja a mérkőzésritmust szolgálta, majd a következő hetek programjáról is ejtett néhány szót. „Ez részben attól is függ, hogy meddig jutunk az EL-selejtezőkben, szeretnénk ugye minél tovább eljutni. Ennek pedig az lenne a következménye, hogy kétmeccses heteket generálnánk magunknak. Ha összejön, akkor az edzéstervezésre is hatással lesz, meg kell hoznunk azokat a döntéseket, amelyekkel kezelni tudjuk az adott helyzetet. Bárhogy is legyen a jövőben, nagyon motiváltak vagyunk és várjuk már a szezonkezdést.”

Arról, hogy az első körben rögvest az újoncokkal kezdenek a bajnokságban, Oenning elmondta, hiba lenne, ha már a kezdő sípszó előtt elhinnék, megnyerték a meccseket. „Nem érzem, hogy más lenne. Alapvetésünk, hogy mindegyik ellenfelet tisztelnünk kell. Az a tény, hogy a két feljutóval az első három fordulóban találkozunk, azt is hozza magával, hogy a bizonyítási vágytól égő csapatok ellen fogunk akkor is játszani, mert meg akarják mutatni, jogosan jutottak fel az élvonalba. Úgyhogy akkor tesszük jól a dolgunkat, hogy ha azt követjük, amit eddig: nem szabad egy mérkőzést se úgy tekinteni, hogy a három pont a zsebünkben van a kilencven perc lejátszása előtt. Ami jó, hogy egy hazai mérkőzéssel kezdünk, mert a saját közönségünk előtt tudjuk indítani a szezont. Bízom benne, hogy jó állapotban tudunk majd ott pályára lépni.”

Ide kapcsolódó hír, hogy megegyezés született, így az M4 Sport online, az m4sport.hu-n közvetíti a Beitar elleni kupameccset, majd felvételről a televízióban is látható lesz az angyalföldiek mérkőzése.

PA-7818333

A Bitar legfrissebb igazolása korábban a Loki ellen is pályára lépett. 

Természetesen az átigazolási piac is pörög, hazájában nagy névvel erősített a Beitar, ugyanis a három angol élcsapatban is megforduló Josszi Benajun érkezését is bejelentették. A 37 esztendős középpályás 2007 és 2010 között a Liverpoolban szerepelt, majd megfordult a Chelsea-ben, és az Arsenalban is. Legutóbb a Maccabi Tel-Aviv futballistája volt.

Gavalovits Sándor