Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új éllovas és feljövőben levő korábbi bajnok

Megkezdődött a második félidő, avagy a mögöttünk álló hétvégén a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) mezőnye a 2017-es kiírás 5. fordulóját teljesítette. A népes, 101 indulót számláló mezőny nagyon szépen teljesített Balatongyörökön az Imperial Golfclub Balaton pályáján, ahol a meleg nyár ellenére csak úgy röpködtek a mínuszok. A korábbi bajnok Lengyel Béla feljövőben van, míg Bacskai Bence az élre állt, avagy így alakulnak az egyes kategóriák. 

20449244_1610074759010849_6077529819665161081_o

Lengyel Béla halad az újabb aranyérem felé

Íme a 2017-es Footgolf Országos Bajnokság kategóriánkénti állása az 5. forduló után (Top10)

1

Féltávnál 4 pontos előnye volt Németh Gábornak, a hétvégi verseny után viszont Bacskai Bence személyében új éllovasa van az abszolút kategóriának. A viszonylag gyengébb játéknapot kifogó Podusil György és Flink János visszás csúszott a “tabellán”. Előbbi dobogós pozícióját a korábban abszolút és felnőtt bajnoki címet is nyerő Lengyel Béla vette át. Balogh Tibor újfent remekül teljesített, s nagyot lépett előre, Kókai Ferenc és Czibrus Tamás pedig kikerült a Top10-ből. A versenyt megnyerő Takács Attila neve viszont megjelent az élbolyban.

2

A felnőtteknél tovább tudta növelni előnyét az élen haladó Bacskai-Németh duó. A Balán Zoltánt a dobogón váltó Simonyi Gábor hátránya immáron 298 pont az éllovassal szemben. Helyet cserélt Gelencsér Gábor és Cziffra Zoltán, Nagy Balázs és Hinora Ferenc pedig feltűnt a Top10-ben csakúgy mint a korábbi bajnok Bogár Krisztián, aki mindössze második bajnoki versenyét abszolválta idén, így a lemaradása igen tetemesnek mondható.

3

A junioroknál úgy fest, hogy Kókai Bence verhetetlen, ám Lévai Dávid mindezek ellenére nagyon szorosan ott van a Royal játékosának a nyomában.

5

A hölgyeknél Nagy Niki tovább tudta növelni előnyét Pusztai Pannival és Major Ilával szemben. A címvédő hátránya egyre nő, miközben hátrafelé is kell figyelnie, hiszen Nagy Vivien dobogós álmokat szövöget.  Az előző évekhez képest a női mezőny nagyon erős fejlődést mutat, éles a harc a pozíciókért.

6

Ha valahol, akkor a 40+-os kategóriában nagy a tolakodás és gyakorlatilag nüánsznyiak a különbségek. Az 5. forduló után a korábban felnőtt- és abszolút bajnoki címmel is büszkélkedő, immáron ebben a kategóriában versengő Lengyel Béla állt az élre, letaszítva a féltávnál vezető Flink Jánost. A versenynap előtt még második pozícióban levő Podusil György egészen a hatodik helyig csúszott vissza. A mezőny sűrűségéről sokat elmond, hogy az első hat helyezett 100 ponton belül van egymáshoz képest. Papp Péter, Balogh Tibor és Takács Attila nagyon szépen jött előre.

7

Az újoncoknál tovább tudta növelni előnyér Mayer Zoltán, aki kategóriájában idén ezidáig csak egyszer talált legyőzőre a jelenlegi harmadik Bottlik Imre személyében.

8

A sort a csapatverseny állásával zárjuk, az FTC Footgolf és a BFGT között nüansznyi a különbség. A két élmenő mögött viszont nagy a tömeg és kicsik a pontkülönbségek.