Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Rangadó a Bozsikban, javítana a Puskás-Loki duó – előzetes

Elérkezett a bajnokság ötödik fordulója, amikor még mindig akad nyeretlen csapat, amelyek javítanának teljesítményükön.

DVTK-PAFC-19-aj-e1460040016788

Alaposan kicserőlödött a két együttes, de főképp a Puskás Akadémia kerete, ahol már csak Márkvárt Dávid (balra) szerepel. – fotó: borsodonline.hu

Mindössze az hetedik egymás elleni bajnokija következik a DVTK-nak és a Puskás Akadémiának, és a mérleg igen kiegyenlített. Négy miskolci sikerrel szemben három felcsúti győzelem áll, tehát döntetlent még nem játszott egymással a két csapat. Ráadásul ég és föld a két csapat idei teljesítménye eddig, hiszen a nyáron nagybevásárlást tartó sárga-kékek egyetlen megszerzett ponttal sereghajtóként szerénykednek, a DVTK ellenben a harmadik pozícióból várja a csatát. Ugyan legutóbb Bódog Tamásék kikaptak a Balmazújvárostól, de összességében még mindig esélyesebbek a PAFC ellen. S ha hozzátesszük, hogy az első négy körben egyaránt idegenben léptek pályára, még inkább megsüvegelendő a teljesítménye a borsodiaknak, bár a Nagyerdei stadion sem éppen hazai pályája a piros-fehéreknek. Akiknek a védelme a héten válogatott kerettaggal erősödött Kocsis Gergő személyében.

298500_videoton_debrecen

Legutóbb a Vidi örülhetett, vajon most is így lesz? – fotó: vidi.hu

Szintén a mezőny hátsó traktusában – 11. helyen – tartózkodik a Debrecen, amely a PAFC-hoz hasonlóan rajtolt, más kérdés, hogy a Fradi ellen megszerezte második pontját is. A hajdúságiakra nem vár könnyű feladat, lévén a Videoton ellen kellene valahogy nyerni. A székesfehérváriaknak abból a szempontból fontos az összecsapás, hogy önbizalommal várhassák a csütörtöki El-selejtezőt a Partizan ellen. Ezzel alapjáraton nem is lehet gond, viszont egy Loki elleni vereség azért lelombozhatja kissé. Ráadásul az sem mellékes, hogy győzelmével átvenné a vezetést a tabellán a címvédőtől Marko Nikolic együttese. Az egymás elleni mérleg a cívisvárosiak felé billen, ámde ne feledjük, hogy az utóbbi bő másfél éve nem úgy sikerült a Debrecennek, ahogyan azt várták/várják a drukkerek. A piros-kékek ellenben harmadik szezonjukban is a dobogóért, a bajnoki címért szállnak harcba, és az aktuális forma a fehérváriak mellett szól. Egy hete a Videoton a Mezőkövesdet győzte le, míg a DVSC a már említett Fradi elleni döntetlennel hangolt.

eppel-marton-az-ujpest-ellen_anmd9jy6twbm1vdr7xjt20qn1

Davide lanzafame mellett Eppel Márton (jobbra) lehet a Honvéd nyerőembere szombat este. – fotó: goal.com

Nemcsak a címerügy, de immár a játékospiaci hozzáállás is témát jelent Újpesten. A legfrissebb hírek Souleymane Diarra csapatváltásával kapcsolatban hozták fókuszba a lila-fehéreket, akik inkább a pályán nyújtott produkcióval szolgáltatnának témát. Nos, ezzel sincs semmi baj, miután az első három fordulóban egyaránt 2-2-t játszottak, majd legutóbb győztek, így veretlenek. A rangadó titulus méltán kijár a Honvéd elleni bajnokira, hiszen a kispestiek a tabella éléről várják a szombati összecsapást, az Újpest két ponttal lemaradva a hetedik pozíciót foglalja el jelen pillanatban. Érdemes lesz követni a találkozót, ez lesz ugyanis előreláthatólag a legizgalmasabb mérkőzés. Ami még kiemelendő, Davide Lanzafame és Nagy Dániel játéka. Az olasz támadó a ötödik bajnokiján lehet eredményes, viszont a tétmeccseket tekintve a hetedik idei meccsén szerezhet gólt, míg Nagy a negyedik olyan meccsét játszhatja, amelyen gólt szerez. Ezek közül csak a Videoton elleni meccset játszotta végig.

fradi-paks-e1459965786100-1024x575

Ezúttal is botlik a Paks ellen a Fradi? – fotó: 24.hu

Folytatja-e a Paks a Fradi elleni győzelmi sorozatát? Az elmúlt bajnokságban kétszer is legyőzte a Ferencvárost a tolnai alakulat, és ebben a szezonban is kiegyensúlyozottan szerepel az együttes, amit mutat a táblázaton elfoglalt pozíciója is. A Fradi csak egy ponttal szerzett többet, mint szombati ellenfele, de igen hullámzó a fővárosiak játéka, ami eredményességben is megmutatkozik. Mert bár veretlen még a IX. kerületi együttes, mindössze egyetlen győzelme van, ami édeskevés a bajnoki címre pályázó együttestől. Nemcsoda, ha Thomas Doll is kritikusan értékeli együttese játékát. Most is benne van a pakliban, hogy a Paks megtréfálja ellenfelét. Egy újabb vereség pedig igencsak megingathatná a német szakember állását, persze erre azért nem vennénk mérget, merthogy hiába a vergődés, a vezetők bizalma töretlen Doll iránt.

vasas629

Ismét kiélezett csatát hozhat a legutóbbi bronzérmes és a Mezőkövesd összecsapása. – fotó: nso.hu

Két vereség után kellene talpra állnia a Mezőkövesdnek a Vasas ellen, ami nem lesz könnyű feladat a kék-sárgák részéről, lévén az angyalföldiek is szeretnének feljebb kapaszkodni a táblázaton. A kövesdiek ráadásul a Paks elleni győzelem óta nem szereztek gólt, miközben hetet kaptak. Ez ugyan a legutóbbi két meccs termése, de akkor is visszaveti a játékosok önbizalmát, főleg egy olyan találkozót követően, amelyen hátrányból nyert az együttes (Paks, 3-2). A XIII. kerületben viszont a nyugalom az úr, mert tudják a Vasasnál, hogy hová igyekeznek, és csendben teszik a dolgukat. Lehet, hogy a rajt nem feltétlenül úgy sikerült, ahogy tervezték a piros-kékeknél, viszont az Újpest elleni vereséget megelőzően két győzelmet is szereztek Hangya Szilveszterék, ami jó alapot jelent a folytatásra.

598998_szombathelyi_swietelsky_haladas_dvtk

Halmosi Péternek sokba került a hét elején adott nyilatkozata… – fotó: haladasfc.nyugat.hu

A korábbi csapatkapitány száműzésétől hangos a sajtó. Mint ismert, a hétfői nyilatkozata miatt Halmosi Pétert kitették az első csapat keretéből, az edzéseket sem látogathatja, így kérdés, milyen hangulat van most az öltözőben. Pláne, hogy a DVTK ellen magabiztos sikerrel a háta mögött érkező Balmazújváros ellen lép pályára a vasi alakulat, és közel sem lesz annyira könnyű a találkozó, mint elsőre tűnik. Ahhoz képest, hogy a második vonalbon „csak” ezüstérmesként jutott fel a hajdúsági alakulat, egyre jobban kezdi megszokni az NB I ritmusát, és ennek látható jelei is vannak. Döntetlen a Videoton otthonában, majd legutóbb sima győzelem a Diósgyőr ellen, miközben a Haladás csak a gyengélkedő Debrecent tudta legyőzni, így igen közel a kiesőzóna. Horváth Ferenc viszont újabb skalpot gyűjthet be, amivel nagyot léphet előre a Balmaz.

A program:
augusztus 12., szombat
18.00 DVTK – Puskás Akadémia – stream: m4sport.hu
Debrecen, Nagyerdei stadion, vezeti: Iványi Zoltán

18.00 Ferencváros – Paks – stream: m4sport.hu
Budapest, Groupama Aréna, vezeti: Erdős József

18.00 Haladás – Balmazújváros – stream: m4sport.hu
Sopron, Városi stadion, vezeti: Szabó Zsolt

18.00 Honvéd – Újpest – tv.: M4 Sport
Budapest, Bozsik stadion, vezeti: Farkas Ádám

18.00 Vasas – Mezőkövesd – stream: m4sport.hu
Budapest, Szusza stadion, vezeti: Berke Balázs

20.30 Videoton – DVSC – tv.: M4 Sport
Felcsút, Pancho Aréna, vezeti: Kassai Viktor

A bajnokság állása:

nb1tab

Gavalovits Sándor