Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Óriási meglepetésre kikapott a Fener!

Az Európa-liga utolsó selejtezőkörében az első meccseket rendezték meg ma este. Meccs volt bőven, ahogy meglepetés is, igaz, abból csak egy nagyobb adódott, méghozzá Macedónia fővárosában.

2493803_w1A szkopjei Vardar játékosai a Fener elleni győzelmüket ünnepelhették! (forrás: uefa.com)

Az est egyik legnagyobb meglepetése az volt, hogy a macedón Vardar Skopje otthonában kikapott a török Fenerbahce! Az isztambuli együttes ráadásul egy öngóllal nehezítette helyzetét a hosszabbításban! A meccsen két kiállítás is született, de ez a mai találkozót érdemben nem folyásolta be. A Fener számára viszont otthon kötelező a győzelem így is, akárcsak a továbbjutás, legalább is a szurkolók nagy eséllyel ezt várják el csapatuktól.

Vardar – Fenerbahce • 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Barseghyan (20.), Topal (90+2. – öngól), ill.
Kiállítás: Grncarov (88.), ill. Souza (90+3.)

Egy meccset már tegnap lebonyolítottak az Európa-liga rájátszásának első körében. A holland élvonalbeli Utrecht kisebb meglepetésre legyőzte a náluk vendégeskedő, s az orosz bajnokságot jelenleg vezető Zenitet. A meccsen egy gól döntött, így még a szentpétervári együttesnek bőven van esélye hazai környezetben kiharcolni a főtáblára jutást.

Utrecht – Zenit • 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Labyad (77.), ill. –

A mai folytatásban már jóval több csapat volt a pályán kettőnél. A ciprusi Apollon a dán Midtjylland csapatát győzte le nagyszerű, ötgólos találkozón. Az északiak két idegenben lőtt találatuk miatt bizakodhatnak, ugyanakkor a hazaiak hőse a ráadásban 2-2-nél gólt szerző Pittas volt, míg a vendégek Sorloth duplájával érték el a mai eredményt.

Apollon – Midtjylland • 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Kyriakou (15.), Jander (70.), Pittas (90+1.), ill. Sorloth (38., 74.)

A fehérorosz BATE Boriszov, s a vendégségbe érkező ukrán Oleksandriya meccsén gyorsan létrejött a végeredmény. A keleti csapatok csatája 1-1-es eredménnyel zárult, mely már a 19. percben kialakult, s ami inkább az ukrán együttesnek kedvez, amely meglepetésre lehet ott az El-ben.

BATE – Oleksandriya • 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Ivanic (8.), ill. Banada (19.)

A Dinamo Zágráb hazai pályán abszolút favoritja volt az albán Skenderbeu elleni meccsnek, ezzel szemben a horvát fővárosi gárda örülhet, hogy nem kapott ki, ugyanis a hajráig a jóval esélytelenebbnek vélt együttes tudott vezetni! Ezzel együtt is a Skenderbeu háza táján lehet nagy az öröm, a visszavágón elég egy 0-0 is a továbbjutásukhoz, bár ezt mondani könnyebb, mint megvalósítani, persze még attól lehet, hogy kiesik a horvát esélyes.

Dinamo Zágráb – Skenderbeu • 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Henriquez (90+5.), ill. Latifi (37.)

Az orosz Krasznodar a szerb Crvena Zvezdát fogadta az odavágón, amely öt gólt hozott! A párharc az idegenben lőtt két találata miatt a szerbeknek lehet kedvezőbb, mindesetre izgalmas visszavágóra van kilátás, és ne feledjük, az előny az orosz klubnál van.

Krasznodar – Crvena Zvezda • 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Ignatyev (20.), Claesson (46.), Petrov (66.), ill. Srnic (57.), Pesic (71.)

A portugál Braga együttesére jól ráijeszthetett északon az izlandi Hafnarfjordur, amely nagy meglepetésre az első félidő végén szerzett vezetést. Igaz, az előny nem tartott ki túl sokáig, s a hazaiak ki is kaptak 2-1-re, így pedig már főként nem ők a visszavágó esélyesei.

Hafnarfjordur – Braga • 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Bjornsson (40.), ill. Dias Fernandes (62.), Stojilkovic (79.)

A görög PAOK és a svéd Östersund összecsapásán végül jött a papírforma, és nyertek a hazaiak, de a vendégek vezettek. Két tizenegyes is esett a találkozón, mindkettőből gól lett, a hazaiak pedig Prijovic duplájának örülhetnek igazán, ugyanakkor azért az északiaknak is maradt esélyük a továbbjutásra.

PAOK – Östersund • 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Matos (38.), Prijovic (77.; 88. – büntetőből), ill. Nouri (21. – büntetőből)

A cseh Plzen a ciprusi AEK Larnaca együttesét gyűrte le könnyedén. A hazaik részéről Bakos duplázott, de Kolar is betalált, a vendégek pedig az idegenben szerzett góljuk miatt még bizakodhatnak a visszavágó kapcsán. Pedig számukra indult jobban a párharc.

Plzen – AEK Larnaca • 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Bakos (29.; 74. – büntetőből), Kolar (36.), ill. Acoran (8.)

A találkozók visszavágóit egy héttel később rendezik meg, melyekről szintén beszámolunk.

Nagy Dávid