Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lanzafame mellé Barca-nevelést igazolhat a Honvéd

Ránézésre, külső karakterét tekintve egy Mario Balotallire hajazó ifjú támadó lehet a magyar bajnok Budapest Honvéd utolsó nagy nyári dobása, számol be az olasz tuttomercatoweb.com, mely megjegyzi, hogy két lehetőség körvonalazódik a 21 esztendős ghánai felmenőkkel rendelkező spanyol támadó előtt.

tounkara-1

A Budapest Honvéd regnáló bajnokhoz méltóan kezdte meg az új idényt, öt fordulót követően a Videotonnal karöltve vezeti a tabellát. Mind Eppel Márton (3), mind pedig Davide Lanzafame (5) remek gólterméssel nyitotta az új évet, melyben a Kispest egyértelműen címvédésre készül. A sikeredzőt Marco Rossit elveszítő csapat megtartotta gerincét, és úgy fest, hogy az átigazolási piacon még végrehajtana egy bravúrgyőzelemként abszolválható transzfert.

Az olasz sajtóban jelent meg a hír, miszerint a bajnok szeretné meggyőzni a Lazio első csapatával edző, de a felnőtt csapatban eddig csupán 3 meccsen szerepet kapó Mamdou Tounkarát, aki a labdarúgás alapjait az FC Barcelona akadémiáján szerezte meg, s 2012-ben 16 évesen szerződött a fővárosi olasz gárdához. A 21 esztendős csatár a Lazio második csapatában 60 mérkőzésen 22 gólt szerzett.

A játékos  képességeit jelzi, hogy a Honvéd mellett állítólag az orosz élcsapatok közé tartozó Krasnodar is kacérkodik a játékos megszerzésének gondolatával. Mamadou szerződése 2018 nyaráig szól a római klubbal, a transfermarkt.de pedig 350 ezer euróra taksálja piaci értékét.