Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem volt ellenfél a Barca, a Real Madridé a Szuperkupa – videóval

Ahogy azt várni lehetett, a Real Madrid hódította el a spanyol Szuperkupát. Nagyobb előnnyel vágtak neki a mérkőzésnek, melyet már a 4. percben növelni tudtak, majd Benzema révén még egyszer, így a második félidőben már teljesen nyugodtan futballozhattak. A Barcelona nem találta önmagát, sok hibával és dekoncentráltan játszott. A Real Madrid tizedik Szuperkupa trófeáját teheti a vitrinbe. 

w_900x700_16235051_ma_4674

Forrás: laliga.es

A mérkőzés első helyzete Luka Modric nevéhez fűződik a 2. percben, aki egy távoli bombával akarta bevenni a Barcelona kapuját, de Umtiti a labda útját állta. A Real nagyon bekezdett, sokkal többet birtokolták a labdát, a Barca pedig nagyon sok hibával játszott. Egy ilyen hibát használta ki a 4. percben Marco Asensio, aki óriási gólt szerzett körülbelül 25 méterről, így a Barcának már hármat kellett volna rúgnia csak a hosszabbításhoz. A meccset továbbra is a királyi gárda dominálta, a Barcelona teljesen dekoncentráltan játszott. A 16. percben azonban Messi is megmutatta magát, és lőhetett volna éles szögből, de Keylor Navas résen volt és el tudta ütni előle a labdát. Egyre közelebb kezdett kerülni a Barca a gólszerzéshez, a 19. percben Messi passzolt be a kapu elé, de Keylor Navas jól lépett ki a kapujából, majd megállította az akciót. A 24. percben Benzema került szinte egyedül a labdával a kapu elé, majd lepasszolta Asensiónak, akinek lövésébe épphogy bele tudott érni Umtiti. A katalánok nem igazán találták továbbra sem a helyüket, bár jócskán jobban játszottak, mint a mérkőzés elején. A 33. percben Lucas Vazquez növelhette volna az előnyt, de lövése a kapufáról pattant vissza. A 39. percben azonban már nem állhatta a labda útját a kapufa. Marcelo beadása után Benzema megkerülte az előtte álló Umtitit, és egy gyönyörű mozdulattal a hálóba lőtte a labdát. A 40. percben Lucas Vazqueznek volt egy lövése, de azt Ter Stegen védeni tudta. Az első félidőt rögtön lefújta a játékvezető.

w_900x700_16230855_ma_4206

A második játékrészben is maradt a Real fölény. A félidő elején még nem cserélt Ernesto Valverde, de erre sem kellett sokáig várni, hiszen az 50. perben Pique-t váltotta a Barcelona legújabb szerzeménye Nelson Semedo, Az 53. percben Varane maradt le csúnyán Messiről, az argentin így egyedül mehetett a kapu felé, majd lőtt, de a labda a felsőlécről pattant vissza. Az 55. percben azonban a másik oldalon, Benzema éles lövését kellett védenie Ter Stegennek. Két perccel később a kapuval épp szemben álló Suarez elé került a labda, aki közelről lőhetett, de Varane épp jókor állt jó helyen, majd kipattant róla a labda. A Barca itt elkezdte kicsit többet birtokolni a labdát, és többet is támadtak, de a befejezésekkel problémáik voltak. A Real is láthatóan visszavett a tempóból, bőven elég volt nekik ez az eredmény ahhoz, hogy a magasba emeljék a trófeát. A 71. percben a Barcának volt nagy helyzete. Először Rakitic lapos lövését kellett Navasnak védenie, majd a kipattanóra Suarez érkezett, de fejesével csak a kapufa szélét találta el. Zidane két új szerzeményét, először Theo Hernandezt, majd Dani Cabellost is felküldte a pályára. A meccs első sárga lapját, Luis Suarez kapta a 89. percben, miután visszahúzta Casemirót. A hosszabbításban már mindkét fél nagyon várta a meccs végét jelző sípszót, melynek végén a Real Madrid emelhette magasba a spanyol Szuperkupa trófeáját.

Real Madrid – Barcelona: 2-0 (2-0) Összesítésben: 5-1
Helyszín: Santiago Bernabeu stadion Vezette: Jose Maria Sanchez Martinez
Gólszerzők:  Asensio (4.), Benzema (39.) ill. –
Sárga lapok: – ill. Suarez (89.), Mascherano (90+3.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Navas, Carvajal, Varane, Ramsos, Marcelo, Kovacic (Casemiro, 62.), Kroos (Ceballos, 80.), Modric, Lucas Vazquez, Asensio (Theo Hernandez, 75.), Benzema Vezetőedző: Zinedine Zidane

Barcelona: Ter Stegen, Pique (Semedo, 50.), Mascherano, Umtiti, Alba (Digne, 79.), Sergi Roberto, Busquets, Rakitic, Andre Gomes (Deulofeu, 72.), Messi, Suarez. Vezetőedző: Ernesto Valverde