Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pulisic jött, látott, győzött a Borussia Dortmund! – videóval

Szombat délután a BVB számára is elrajtolt a német Bundesliga 2017/2018-as szezonja. A Peter Bosz által irányított Borussia Dortmund az Andries Jonker vezette VfL Wolfsburg otthonában lépetett pályára. 

1140738_imgw968

1. félidő: A Borussia Dortmund egy rendkívül káprázatos góllal szerezte meg a vezetést a találkozó 22. percében. Mario Götze passzolt Christian Pulisichez, aki egy elegáns mozdulattal lőtt kapura, melyet követően a labda a jobb oldali lécről pattant a hálóba. Nem sokkal később, egész pontosan 27. minutumban egy újabb, fantasztikus Borussia találatot jegyezhettünk fel. Marc Bartra csatárokat megszégyenítő góllal növelte csapata előnyét. A Wolfsburg számára az első játékrész vége fele egy újabb “pofon” jött, hiszen a 43. percben kényszerűségből Blaszczykowski-t le kellett hozni a pályáról, a helyére Landry Dimata szállt be. A maradék néhány minutumban már nem esett több gól, így Peter Bosz tanítványai magabiztos előnnyel vonulhattak pihenőre. 

2. félidő: A fordulást követően még tovább nőtt a két csapat közti különbség. A 60. percben Christian Pulisic átadása után az előző szezon gólkirálya, azaz Aubameyang vette be az ellenfél hálóját. A Borussia Dortmund gyakorlatilag végig kezében tartotta a mérkőzést. Peter Bosz legénysége magabiztos sikerrel kezdte a német Bundesliga 2017/2018-as idényét, a BVB amerikai csillaga, Pulisic pedig brillírozott a találkozón, hiszen kiosztott egy gólpasszt illetve szerzett egy káprázatos találatot is. 

VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund 0-3 (0-2)
Helyszín:
Volkswagen Aréna, Wolfsburg
Gólszerzők: – ill.
Pulisic(22.), Bartra(27.), Aubameyang(60.)
Sárga lapok:
Kiállítás:

VfL Wolfsburg: Casteels – Verhaegh, Knoche, Uduokhai, Gerhardt – Bazoer(Guilavogui 59.), Camacho – Blaszczykowski(Dimata 43.), Didavi(Arnold 70., Hinds – Gomez. Vezetőedző: Andries Jonker. 

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Bartra, Zagadou(Passlack 78.) – Sahin – Castro, Götze(Dahoud 61.) – Pulisic(Kagawa 86.), Aubameyang, Phillip. Vezetőedző: Peter Bosz.