Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vereséggel kezdtek Gulácsiék – VIDEÓ

Gulácsi Péter együttesének is megkezdődött a 2017/2018-as pontvadászat. Utazniuk kellett az első találkozóra, mivel gelsenkirchenben léptek pályára a Schalke 04 ellen.

1179FABC-9C2D-4C8E-8CE0-9C3C47F55E8F

Schalke 04 – RB Leipzig 1:0 (1:0)
Helyszín: Veltins Arena, Gelsenkirchen Vezette: Zwayer
Gólszerzők: Bentaleb (43. – büntető) ill. –
Sárga lap: Mckennie (78.) ill. Halstenberg (34.), Keita (46.)
Kiállítva: – ill. –

Schalke 04: Fahrmann – Kehrer, Naldo, Nastasic – Caligiuri, Goretzka, Bentaleb, Oczipka – Harit (Mckennie 78.), Di Santo (Reese 62.), Konoplyanka (Meyer 89.) Vezetőedző: Tedesco

RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Orban, Upamecano, Halstenberg (Forsberg 46.) – Sabitzer, Laimer (Augustin 76.), Ilsanker, Keita – Poulsen (Bruma 75.), Werner Vezetőedző: Hasenhuttl

A mérkőzés 28. percéig kellett várni az első komolyabb lehetőségre, amit a hazaiak alakítottak ki. Bentaleb küldött a lipcsei kapura egy távoli bombát, azonban Gulácsi ki tudta tornázni a hálóba tartó labdát a felső léc alól. A 42. percben a büntetőterületen belül szabálytalankodott ellenfelével szemben Upamecano. Zwayer a sípjába fújt, és a büntetőpontra mutatott. Bentaleb állt a labda mögé. Gulácsi ugyan elvetődött, azonban esélye sem volt hárítani a középre tartó labdát. Az első félidőt előnnyel zárta a hazai együttes.

A második félidőben a vendégek indították útjára a labdát. A 62. percben egyenlíthetett volna a Lipcse, azonban  Yussuf Poulsen találatát a bíró les miatt érvénytelenítette. A 73. percben egy eladott labda után egy az egyben vezethette kapura a labdát. Gulácsi ugyan nyújtózkodott, de esélye sem volt hárítani a löketet. A 81. percben Keita szépíthetett volna, azonban Fahrmann bravúros védést mutatott be. A nyitányon otthon tudta tartani a három pontot a Schalke. A végeredmény: Schalke – Lipcse 2:0.

kép: kicker.de

Nagy Gábor