Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Hazai sikerekkel rajtolt a szezon

Alaposan átalakuló együttesekkel, válogatott szintű játékosokkal rajtolt el a női élvonalbeli bajnokság péntek este.

etokóka

Megharcolt egymással a fehér mezes ETO és a Kóka. – fotó: Facebook.com/ETO női csapat

Hazatért nevelőegyesületébe Sipos Lilla hosszú légiósévek után, és ha már Győrbe igazolt, rögvest az új idény második percében gólpasszal segítette a kisalföldieket, a találatot pedig az egyik friss szerzemény, Paula Ugarte terelte a kapuba a labdát. A folytatásban kis híján egyenlített a Kóka KSK-FNLA, majd Süle Dóra lesről vette be Barti Luca kapuját, viszont a szünet előtt már szabályos körülmények között is betalált a fiatal támadó. Ami fájó lehet az ETO-nak, hogy Fleck Nikolett és Gődér Brigitta sem állhatott Lenzsér Zsolt rendelkezésére. A nyáron kinevezett tréner első találkozója tehát remekül sült el.

ETO FC Győr – Kóka 2-0 (2-0)
ETO Park, vezette: Somogyi Sára
Gólok: Ugarte (2.), Süle (44.)

ETO: Reis Aline – Kovács L., Fél P., Sárosi Cs., Fél A. – Rodrigues, Dénes D., Erdész F. (Böcskei N., 52.) – Ugarte (Csötönyi, 73.), Süle (Bruna, 83.), Sipos L.

Kóka KSK: Barti – Rőhberg, Krár E. (Králik F., 66.), Horti – Kiss G., Török K., Nagy V. (Kiss P., 59.), Buzás, Pusztai – Kovács T., Papp L. (Vidovenyecz, a szünetben)

manhart

Heike Manhart (4) góljával vette vissza a vezetést a Haladás Viktória. – fotó: Facebook.com/ViktóriaFC

A pénteki nap másik összecsapásán a Haladás égisze alá integrálódó Viktória az Újpestet fogadta. Az elmúlt években rendre nehézségekkel küzdő fővárosiak az első negyvenöt percben még tartották a lépést a szombathelyiekkel, akik ugyan valamelyest meggyengültek a nyáron, hiszen Magyarics Zoé, aki már a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott, Ausztriába igazolt, érkezett viszont Öreg Cintia Győrből és Gruber Brigitta a Ferencvárostól szerződött a nyugati határszélre. Újpesten a változások leginkább a szomszédvár Femina több játékosának érkezésében merült ki, igaz, ahogyan a férfiakat, úgy már a Hölgyeket is a Joma öltözteti, és a címert is megkapták a lilák. Nos, a találkozót a házigazdák kezdték jobban az összecsapást Tóth Alexandra góljával, ezt Mátyás Noémi egyórányi játékot követően egalizálta, ám nem sokkal később Manhart, majd a hajrában Siklér Kinga volt eredményes, amivel magabiztossá tette a végeredményt a szombathelyi alakulat a nyitányt.

Haladás-Viktória – Újpest 3-1 (1-0)
Király sportlétesítmény, vezette: Juhász Bálint
Gólok: Tóth A. (17.), Manhart (64.), Siklér (80.) ill.: Mátyás N. (60.)

Viktória: Bíró – Fábián D., Tóth A., Tálosi (Kopcsándi V., 82.), Balogh H. – Harsányi (Csidei, 62.), Fördős, Kun, Manhart – Siklér, Öreg C. (Kiss Zs., 80.)

Újpest: Gálik – Kiss F., Molnár R. (Horváth T., 74.), Dencz O., Kiss N. (Kuhár R., 59.) – Andriska (Boda Dzs., 69.), Jakus M., Vidács K., Véglás, Kajdy – Mátyás N.

49830

Sladjana Bulatovic ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta: duplázott az újonc DVTK ellen. – fotó: fradi.hu

Ami a legutóbbi ezüstérmes Ferencvárost illeti, Dörnyei Balázs csapata papíron meggyengült, hiszen mind Ebere Orji, mind Jelena Cankovic Svédországba igazolt, valamint Zágor Bernadett is légiósnak állt, ő Ausztriába, a Sankt Pöltenhez szerződött, ám érkezett Szabó Viktória és Diószegi Fanni, akik egyaránt Németországból tértek haza korábbi együttesükhöz, s ha már hazatértek, rögvest be is mutatkoztak régi-új együttesükben. Szabó kezdőként, Diószegi csereként lépett pályára az újonc Diósgyőr elleni bajnokin. Erődemonstrációt tartottak a zöld-fehér Hölgyek, igaz a DVTK nem adta könnyen magát. Az első játékrészben Sladjana Bulatovic duplájával magabiztos vezetésre tett szert a trónra visszaülni szándékozó fővárosi alakulat, ám Újvári Krisztina révén a szépítés még összejött a borsodiaknak, ám a szünetet követően előbb Szabó talált be, majd a hajrára fordulva Poljak is meglőtte a maga gólját. Ezzel máris élre állt a zöld-fehér együttes.

Ferencváros – DVTK 4-1 (2-1)
Kocsis Sándor Sportközpont, vezette: Kiss Anikó
Gólok: Bulatovic (5., 40.), Szabó V. (51.), Poljak (81.) ill.: Újvári K. (41.)

Ferencváros: Németh J. – Mosdóczi (Horváth Zs., 72.), Aleksic, Zlidnis, Szabó V. (Diószegi, 89.) – Fenyvesi E. – Nagy Á. (Szeitl, 69.), Bognár E., Poljak, Csiki – Bulatovic

DVTK: Vukovic – Corduneanu, Sandu (Gergely V., 90+1.), Tóth A., Boros K. – André A., Markovic, Kerekes K. (Bukovszki, 88.), Olar – Újvári K., Kresák K.

Az Astra-Elios HFC – MTK Hungária összecsapást szeptember 5-én rendezik a kék-fehérek Bajnokok Ligája-selejtezője okán. A találkozóra Üllőn kerül majd sor.

A bajnokság állása:

jet-sol liga-tab

~GS~