Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Először nem nyert Brazília! – Videóval

Amióta a Brazil válogatott élére kinevezték Titét, a “selecao” egészen a Kolumbia elleni mérkőzésig, minden világbajnoki-selejtezőjét megnyerte!

(Kép: WCQ Twitter)

Mozgalmas mérkőzést játszottak a felek! A találkozón Willian bombagóljával Brazília került előnybe az első félidő hosszabbításában. Kolumbia dícséretére legyen mondva, hogy a lehető legrosszabbkor bekapott gól ellenére Falcaóék hamar újítani tudtak, és még a második félidő elején éppen a Monaco kiválóságának fejesével egyenlíteni is tudtak.

Az oroszországi világbajnokságra már rég kijutott Brazíliának egyedül az fájhat, hogy véget ért egy szép sorozat, mégpedig, hogy Tite kapitánysága alatt 9 zsinórban győztesen lejátszott találkozót követően a 10. már  nem sikerült megszerezni mindhárom pontot!

A találkozó kapcsán említést érdemel még, hogy Dani Alvés 102. válogatott fellépését tudta le, ezzel hárommal marad el a korábbi remek középhátvédtől, Lúciótól. A PSG klasszisa előtt áll még a 125 fellépéssel büszkélkedő Roberto Carlos, valamint a válogatottsági rekorder, a címeres mezben 142 alkalommal szereplő Cafú.

Kolumbia – Brazília 1-1 (0-1)
Estadio Metropolitano Roberto Meléndez stadion, Vezette: Jesus Valenzuela (venezuelai)
Gólszerző: Falcao (56.) illetve Willian (45+2)
Sárga: Cardona (60.) illetve D. Alves (63.)
Piros: –

Kolumbia: Ospina – Arias, Zapata, D. Sánchez, Fabra (Tesillo, 85.) – Aguilar, C. Sánchez – Cuadrado (Chara, 46.), J. Rodriguez, Cardona (T. Gutierrez, 70.) – Falcao  Szövetségi kapitány: José Pekerman

Brazília: Allison – D. Alves, Marquinhos, T. Silva (R. Caio, 94), Filipe Luis – Fernandinho, Paulinho, R. Augusto (Coutinho, 75.) – Neymar, Willian, R. Firmino (G. Jesus, 62.) Szövetségi kapitány: Tite

https://www.youtube.com/watch?v=LGwq4ZWHKdg

A dél-amerikai selejtezősorozat állása: