Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Újpesten nyert a Felcsút

Barátok közt… Az Újpest és a Puskás Akadémia az idei nyáron több átigazolást is lebonyolított egymás közt, hiszen Pauljevics és Tischler Felcsútról került a fővárosba, míg Heris és Balogh Balázs a másik irányba tette meg az utat. Ha azt még hozzátesszük, hogy Pajovic és Zsótér Donát tavaly nyáron távozott a Puskástól, Vanczák Vilmos pedig évekig játszott a lila-fehéreknél akkor nyugodtan leírhatjuk, hogy eléggé ismerik egymást a játékosok.

132748_ujpest_puskas_akademia rangadoBalogh és Pauljevics nyáron mezt cserélt (rangado.hu)

Lassan az lesz a szenzáció, ha Újpesten nézők is vannak a stadionban, hiszen az elmúlt időszakban (mióta megváltoztatta a tulajdonos a csapat címerét), az idegenbeli meccseken annyira tüntetnek a belga úriember ellen, hogy az MLSZ a hazai meccseket zárt kapussá nyilvánítja. Ma még a humorista Aranyosi Péter hangját se hallhattuk, hiszen az ő szíve diósgyőri, s ma a Puskás Akadémiával meccseltek a lilák.

A 22.percig helyzetecskék voltak, de nagy lehetőségek nem, így teljesen váratlanul egy exfradista góllal megszerezte a vezetést a Felcsút. A korábbi újpesti Balogh Balázs (aki ma balhátvédet játszott középpályás létére) “fejbe rúgta” Ulysse Diallot, a mai csatár pedig a jobb alsóba stukkolta. A góltól megélénkült a meccs. Tischler jobb oldali beadását az ötösről csuka mozdulattal a jobb felső fölé fejeli Nwobodo. Majd Tischler 27 méterről egy szabadrúgást küldött kapu mellé. Majd további lehetőségek nélkül lecsorgott az első negyvenöt perc. Ilyenkor örül az ember, hogy nem élőzik, hiszen nem tudtunk volna mit írni.

ujpest-puskasDiallo góljával szerzett vezetést a Puskás Akadémia (ujpestfc.hu)

A 48.percben az exfelcsúti Pauljevics korábbi csapattársának Márkvártnak a bokáját összerúgta a tizenhatoson belül jöhetett a büntető.  A két focista két évvel ezelőtt a “pécsi csőd” után együtt került a Puskáshoz, igaz a szerb focista az előző évet Mezőkövesden töltötte kölcsönbe. (oda Pintér csábította, de idén nyáron már nem kért belőle) A tizenegyest Knezevic végezte el, Pajovic hiába vetődött jó irányba, nem foghatta a lövést. Az 53.percben Pauljevics megint ügyetlenkedett, figyelmetlen volt s Knezevic átemelte Pajovicon megszerezve a harmadik felcsúti gólt. A 61.percben közel volt az Újpest a szépítéshez. Salétros szabadrúgását védte Hegedüs, a kipattanót Mohl ballal az ötös bal sarkáról a rövid oldali kapufa tövére lőtte.  A 71.minutumban szépített az Újpest, a két exújpesti Heris és Vanczák lemaradt Novothnyról aki Simon beadását becsúszva a bal alsó sarokba továbbította. A 80.percben Knezevic jobb oldali beadását az ötös túlsó sarkáról kapásból meglőtte Márkvárt, de Pajovics hatalmasat védett, a kipattanót meg három lépésről Diallo elszórakozta. A 86.percben Prosser szerzett keményen labdát, majd a csereként beállt Latifit indította az albán betört a tizenhatoson belülre, majd átemelte volna Pajovicsot, de Bojovics beleért így a felső kapufát is érintve szögletre pattant a labda. Majd szögeletek következtek, melyekben a Puskás azt akarta megmutatni, hogy lehet időt húzni, hiszen ahelyett, hogy belőtték volna középre, inkább az elvégző oda passzolta a mellette állóhoz. A Felcsút innentől kezdve már csak az eredmény tartására törekedett, az Újpest meg nem fért jóformán a labdához. A nyáron alaposan átalakított lila-fehérek, nem ilyen eredményre számítottak. A stadion előtt lévő szurkolók, eddigre már felváltva kiabálták, hogy “hurva gyenge…” illetve a “Vignjevics takarodj” rigmusokat. A hosszabbítás letelte után pedig elmondhatjuk, a Felcsút feljött az ötödik helyre, az Újpest pedig visszacsúszott nyolcadiknak.

Újpest – Puskás Akadémia 1-3 (0-1)
Szusza-stadion
Gól: Novothny (71.p) ill. U. Diallo (22.p.), Knezevic (11-esből, 49.p), Knezevic 53.p)
Sárga lapok: Zsótér (61.p) ill. Osváth (28.p), Knezevic (87.p)

Újpest: Pajovic – Pauljevic, Litauszki, Bojovic, Mohl – Windecker, Salétros – Zsótér (Simon K. 62.p), Nagy D., Nwobodo (Novothny 62.p)- Tischler (Selmani 71.p) vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Puskás Akadémia: Hegedűs L. – Osváth, Heris, Vanczák, Balogh B. – Mevoungou – Molnár G. (Prosser 63.p), Knezevic, Bacelic-Grgic (Márkvárt szünetben), Szakály P. (Latifi 82.p) – Diallo vezetőedző: Pintér Attila

Endrődi Dávid