Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Lionel Messi vezérletével nyert a Barcelona! – videóval

Rögtön csúcsmérkőzés került megrendezésre a Bajnokok Ligája D-csoportjának első fordulójában, hiszen az Ernesto Valverde által irányított Barcelona a Massimiliano Allegri vezette Juventust fogadta a Camp Nou gyepén. 

messi1_630x397

1. félidő: A mérkőzés első említésre méltó momentumára nem kellett túl sokat várni, melyet a Juventus javára jegyezhettünk fel. Az 5. percben De Sciglio eresztett meg egy távoli lövést, amit végül Ter Stegen szögletre tudott paskolni. A játékvezető azonban ennek ellenére kirúgást ítélt. A 12. minutumban Miralem Pjanic tett kísérletet a gólszerzésre, Ter Stegen viszont ezúttal is résen volt és védeni tudott. A 20. percben feljegyezhettük az első komolyabb Barcelona ziccert. Lionel Messi szabadrúgása kipattant a sorfalról, a labda ezt követően Luis Suarez elé került, akinek a léc alá tartó lövését nem kis bravúrral szögletre tudta paskolni Buffon. A 45. minutumban szinte a semmiből megszerezte a vezetést a Barcelona, méghozzá Lionel Messi találatával. Az argentin támadó jó 16 méterről védhetetlenül a bal alsóba lőtt, Buffon tehetetlen volt ebben a szituációban. 

2. félidő: A fordulást követően a Barcelona veszélyeztetett először. Az 51. percben Messi lövése a kapufán csattant, majd a kipattanó labda Buffon hátáról nem sokkal a léc mellé ment. Az 56. minutumban megduplázta előnyét a hazai csapat, méghozzá Ivan Rakitic találatának köszönhetően. A 62. percben Lionel Messi szabadrúgása a jobb felsőbe tekeredett, amit azonban Buffon védeni tudott. A 69. minutumban már háromgólosra növekedett a két csapat közti különbség, Lionel Messi pedig a második találatát jegyezte a mérkőzésen. A második félidőben nagyon visszaesett a Juventus játéka, míg Messi gyakorlatilag egymaga eldönti a találkozó sorsát. A 81. percben Paulo Dybala villant meg egy távoli lövéssel, a bal alsóba tartó kísérletét azonban Ter Stegen bravúrral hárította. Nem sokkal később Bernardeschi előtt adódott komoly ziccer, a próbálkozása viszont gyengére sikeredett, így a Barca kapusának nem okozott komolyabb gondot a védése. A második játékrészben sokkal jobb volt a Barcelona ellenfélénél, a katalán gárda megérdemelten húzta be a három pontot. 

Barcelona – Juventus 3-0 (1-0)
Helyszín:
Camp Nou, Barcelona
Gólszerzők:
Messi(45., 69.), Rakitic(56.) ill. –
Sárga lapok:
Semedo(35.), Messi(54.) ill. Betancur(25.), Barzagli(60.), Caligara(89.)
Kiállítás:

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Pique, Umtiti, Jordi Alba – Rakitic(Paulinho 77.), Busquets, Iniesta(Gomes 83.) – Messi, Suarez, Dembelé(Sergi Roberto 71.) . Vezetőedző: Ernesto Valverde. 

Juventus: Buffon – De Sciglio(Sturaro 41.), Barzagli, Benatia, Alex Sandro – Pjanic, Matuidi – Betancur(Bernardeschi 63.), Dybala, Douglas Costa – Higuain(Caligara 87.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri. 

A D-csoport állása egy fordulót követően:

Teljes képernyő rögzítése 2017. 09. 12. 224024A tabellát köszönjük az eredmények.com csapatának!