Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coutinho vezérletével újra győzött a Liverpool! – videóval

A PL hatodik fordulójának csemegéjét szombat este rendezték a King Power Stadionba ahova kedd este után visszatért Jürgen Klopp Liverpoolja. A vörösök zsinórban négy mérkőzés óta nem tudtak meccset nyerni.

2017-09-23T164914Z_1161394758_RC19FBBA78D0_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-LEI-LIV

Lendületesen kezdték a csapatok a mérkőzést és a nagy iramnak köszönhetően az ötödik percben Vardy került ziccerbe, de óriási helyzetét Mignolet nagy bravúrral hárítani tudta majd a kipattanót Mahrez vágta csúnyán fölé. A folytatásban is pörögtek az események és a 13. percben Can lövése a bal kapufán csattant, a kipattanót Salah pedig közvetlen közelről sem tudta a hálóba pofozni, óriási lehetőséget elszalasztva ezzel. Egy perccel később a hazaiak is közel kerültek a vezetés megszerzéséhez Okazaki azonban nem tudott élni a lehetőséggel és a fejese a jobb kapufa mellett suhant el. A találkozó 16. percében Mohamed Salah ( érkezett remekül Philippe Coutinho beadására, majd közvetlen közelről fejelt Schmeichel mellett a kapu jobb oldalába. 0-1! Három perccel később ismét a rókák veszélyeztettek miután Mignolet hibázott, azonban Okazaki nem tudta a hálóba jutattni a játékszert. A 23. minutumban Ndidi szabálytalankodott Morenóval szemben közvetlen a tizenhatos vonalánál, a megítélt szabadrúgást pedig Coutinho mesterien csavarta a bal felsőbe védhetetlenül, hiába vetődött Schmeichel ő sem érhette el a mesterien végrehajtott szabadot. 0-2!  A mérkőzés további részében is akadtak szép lehetőségek mindkét gárda előtt, a 33. percben Firmino növelhette volna a vörösök előnyét, a brazil nem sokkal, de a kapu jobb oldala mellé durrantott. Az első félidő hajrájában meleg pillanatokat élt át a vörösök védelme, előbb King fejesénél kellett nagy bravúrt bemutatnia Mignoletnek, majd a szögletet követően ezúttal sem tudták megúszni bekapott gól nékül a vörösök és Okazaki a kapuba jutatta a labdát elég furcsa körülmények után. Több Liverpool játékos is hevesen reklamálta Okazaki szabálytalanságát, Anthony Taylor és csapata azonban megadta a rókák találatát. 1-2!

852405480

Pörgősen indul a második játékrész is, és Can máris a félidő elején komoly helyzetbe kerüt azonban a német középpályás nem tudta gólra váltani ziccerét. A 61. minutumban Firmino került helyzetbe, de a brazil sem tudta gólra váltani lehetőségét és a kapu jobb odala mellé lőtt. A 68. percben felpörögtek az események és egy labdaszerzést követően a csereként beálló Sturridge hozta kihagyhatatlan helyzetbe a liverpooliak csapatkapitányát Jordan Hendersont aki két játékost elfeketve lőtt a hálóba. 1-3! A hazaiak szinte azonnal válaszoltak miután Mingolet Vardy elé bokszolta a labdát, az angol válogatott támadó pedig a hálóba fejelt tisztán. 2-3! A 72. minutumban Vardy vihette egy az egyben rá Mignoletre a labdát aki elsodorta, a játékvezető pedig büntetőt ítélt a Leicester javára. A megítélt büntetőt Vardy túlságosan is elkapkodta és a középen álló Mingolet javította hibáját és hárított. A hajrában a vörösök több alkalommal is eldönthették volna a mérkőzés sorsát, de Wijnaldum és Sturridge sem tudta a hálóba gyötörni a vörösök negyedik találatát. Győzelmükkel a vörösök négy nyeretlen mérkőzés után győztek ismét és feljöttek a tabella ötödik helyére a Tottenham mögé.

Leicester City – Liverpool 2-3 (1-2)
Helyszín: King Power Stadium, Leicester, Vezette: Taylor
Gólszerzők: Okazaki (45+3.), Vardy (70.),ill. Salah (16.), Coutinho (23.), Henderson (68.)
Sárga lapok: Albrighton (17.), Ndidi (22.), Vardy (90+2.) ill. Matip (45+2.), Lovren (56.), Mignolet (72.)
Kiállítás: 

Leicester: Schmeichel – Chilwell, Maguire, Morgan, Simpson – Albrighton (Slimani 80.), King, Ndidi, Mahrez – Okazaki (Iheanacho 75.) – Vardy. Vezetőedző: Shakespeare.

Liverpool: Mignolet – Gomez, Matip, Lovren, Moreno – Can (Milner 75.), Wijnaldum, Henderson – Coutinho (Oxlade-Chamberlain 79.), Firmino (Sturridge 65.), Salah. Vezetőedző: Klopp

https://www.youtube.com/watch?v=Q9if_pAIBUw

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor