Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Rashford volt a Manchester United nyerőembere – videóval

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján az A-csoportban az eddig hibátlan Manchester United a nullapontos Benficához látogatott, míg a Basel a CSZKA Moszkva otthonában vendégeskedett.

xhaka

Xhaka remek lövéssel szerezte meg a vezetést (forrás: twitter.com/basel)

A két hárompontos csapat talákozóján az esetleges győztes hatalmas lépést tehetett volna a továbbjutás felé. Ennek ellenére az első félidő meglehetősen alacsony iramban zajlott, a 29. percben szerzett remek Taulant Xhaka gólon kívül nehéz lett volna más momentumot kiemelni, talán a vendégek egy hajszállal jobb teljesítményt nyújtottak a teljesen veszélytelen hazaiaknál. A második félidő elején a Basel kis híján kettőre növelte előnyét, de Ajati gólját a játékvezető érvénytelenítette. Ez kissé felrázta a CSZKA gárdáját, de az egyenlítő gól nem akart megszületni, sőt, Dimitri Oberlin révén a Basel biztosította be győzelmét! A csereként beálló támadó előbb két hatalmas helyzetet hibázott, viszont harmadjára már nem kegyelmezett és a svájciak végül teljesen megérdemelten vitték el a három pontot Moszkvából.

CSZKA Moszkva – Basel 0-2 (0-1)
Helyszín: VEB Arena, Moszkva. Vezette: Kuipers (holland)
Gólszerzők: Xhaka (29.), Oberlin (90.)
Sárga lapok: Natcho (73.) ill. –

CSZKA: Akinfejev – Vasin, Ignashevich (Natcho 46.), A.Berezutski – Mario Fernandes, Golovin, Wernbloom, Milanov (Kuchaev 70.), Schennikov – Zhamaletdinov (Chalov 77.), Vitinho. Vezetőedző: Viktor Goncharenko.

Basel: Vaclik – Akanji, Suchy, Balanta – Langa, Xhaka, Zuffi, Petretta – Steffen (Buia 87.), Elyounoussi (Fransson 90+3.) – Ajeti (Oberlin 61.). Vezetőedző: Raphael Wicky

A mérkőzés góljai:

*   *   *   *   *

mata epa

Mata a hazaiak szorításában (forrás: epa)

A Benfica – Manchester United mérkőzés egyik pikantériája José Mourinho visszatérése volt, hiszen pályafutása elején dolgozott a lisszaboni klubnál. A hazaiak a 18 éves és 52 napos Mile Svilarral a kapuban kezdték a mérkőzést, a fiatal belga hálóőr lett így minden idők legfiatalabb kedző kapusa a sorozatban. Az első félidő színvonala meglehetősen csalódástkeltő volt, mindkét csapat rendkívül lassan és sok hibával építkezett, ennek nem is lehetett más a vége, mint egy gólnélküli első játékrész. A folytatásban Rashford és Matic távoli probálkozása jelentett némi veszélyt. A 64. percben aztán megtört a jég, Marcus Rashford távoli szabadrúgását a hazaiak fiatal kapusa nézte el, hiába nyújtózkodott, a labdát már nem sikerült a gólvonalon kívül tartania. A Manchester ezután kényelmesen tartotta az eredményt a mérkőzés végéig, megérdemelt győzelmük után továbbra is hibátlanul vezetik az A-csoport küzdelmeit.

Benfica – Manchester United 0-1 (0-0)
Helyszín: Estádio da Luz, Lisszabon. Vezette: Zwayer (német)
Gólszerzők: Rashford (64.)
Sárga lapok: Luisao (5.), Diogo Goncalves (54.) ill. Valencia (41.), Lingard (90+5.)
Kiállítva: Luisao (90+2.) ill. –

Benfica: Svilar – Douglas, Luisao, Ruben Dias, Alex Grimaldo – Pizzi (Zivkovic 59.), Fejsa, Filipe Augusto – Salvio (Cervi 83.), Jiménez, Diogo Goncalves (Jonas 69.). Vezetőedző: Rui Vitória.

MU: De Gea – Valencia, Lindelöf, Smalling, Blind – Herrera, Matic – Mata (Lingard 83.), Mkhitaryan (McTominay 90+2.), Rashford (Martial 76.) – Lukaku. Vezetőedző: José Mourinho

A mérkőzés gólja:

Az A-csoport állása 3 forduló után:

a

(eredmények.com)

(zp)