Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Golden Boy: megvan a győztes!

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a hétvégén bejelentették azt a három játékost, akik közül kikerül a Golden Boy győztese. Az olasz Tuttosport ma hozta nyilvánosságra, hogy ki nyerte meg, ez pedig nem más, mint a PSG-nél kölcsönben futballozó Kylian Mbappe

Kapcsolódó kép

Forrás: fourfourtwo.com

A 2017-es Golden Boy győztese tehát Kylian Mbappe lett. A 18 éves francia csatár az előző idényben robbant be az AS Monaco játékosaként. A 2016/17-es szezonban minden sorozatot figyelembe véve 44 mérkőzésen lépett pályára, ahol 26 gólt és 14 gólpasszt jegyzett. Teljesítménye és tehetsége feltűnt több európai topklubnak is, és a nyáron a Real Madrid és a Barcelona is le akarta szerződtetni, de végül a PSG lett a befutó, ahol jelenleg kölcsönben játszik, de a szezon végén végleg megvásárolhatják. A párizsi klub játékosaként eddig 11 mérkőzésen 4 gólt és 4 asszisztot jegyzett.

Mbappe a Manchester City brazil támadóját, Gabriel Jesust, és a Barcelona nyári rekordigazolását Ousmane Dembelét utasította maga mögé a versenyben. A Golden Boyt az olasz Tuttosport annak a 21 év alatti Európában futballozó játékosnak adja át, aki teljesítményével kiemelkedett a mezőnyből. A díjat korábban olyan focisták nyerték meg, mint Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fabregas, Sergio Agüero és Paul Pogba, míg tavaly az Európa-bajnok Renato Sanches érdemelte ki az elismerést.