Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Spanyol válogatott lehet a francia hátvéd!

A szabályt ismerjük: Amíg nem szerepel egy játékos tétmérkőzésen hazája felnőtt válogatottjában, nyugodt szívvel dönthet egy másik ország címeres szerelése mellett!

Théo Hernández akcióban a Real hétvégi bajnokiján (Kép: sport.es)

Az eddig csupán francia utánpótlás válogatottakban szereplő Théo Hernández saját elmondása szerint nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy spanyol válogatott lehessen. A gyerekkora óta Spanyolországban élő, az Atlético Madridnál nevelkedő, onnan az elmúlt nyáron a Real Madridhoz igazoló 20 esztendős balhátvéd elmondta, amennyiben a franciák nem keresik, a spanyolok hívószavára nem kizárt, hogy igent mondana.

“Amennyiben Franciaország nem hív, meglátjuk mi történik. Francia vagyok, de előfordul, hogy mérlegelnem kell a lehetőségeket, hiszen őszintén megmondva kissé már zavar a helyzet! Nyitva hagyom az ajtót a spanyolok előtt is!” – Idézi azt a Théo Hernándezt a Marca című sportnapilap, aki a francia U20-as válogatottban szerepelt legutóbb még 2016 szeptemberében, azóta pedig nem  hogy Didier Deschamps keretében, de még az U21-esek között sem vették számításba.

A Marca szerint a játékos biztosan nem mondana ‘nemet’ Julen Lopetegui – vagy az U21-es –  spanyol kapitány hívószavára, így a madridi székhelyű lap azt is megemlíti, hogy a franciáknak mindenképpen a spanyolokat megelőzően kellene (fel)keresniük Théo Hernándezt (…) Nem is beszélve arról, hogy a balhátvéd miután több mint 10 éve él már Spanyolországban, elindult az állampolgársági kérelme is.
Érdekes kis történet kerekedhet még ebből…