Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: könnyen győzött, majd az első helyre ugrott a Villarreal – videóval

Az Európa-liga A-csoportjában kemény csata zajlott a tabella első helyéért, amin most már a spanyol Villarreal csapata áll, miután legyőzte a Slavia Prahát. Az Asztana a második, miután nem játszott jól, de egy gólt csak összehozott a Maccabi Tel Aviv ellen. A B-csoportban a Dinamo Kijev megtartotta első helyét szolid győzelmével, a Partizan pedig feljött a második helyre.

FBL-EUR-C3-SLAVIA PRAGUE-VILLARREAL

Forrás: uefa.com

A csoport:

Slavia Praha – Villarreal: 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Bacca (15.), Deli (89. – öngól)
Sárga lap: Boril (88.) ill. Bakambu (58.)
Kiállítás:ill. –

Jobban játszott a spanyol csapat, ami már a 15. percben megmutatkozott, hiszen ekkor szerezték meg a vezetést. Trigueros lövését még védeni tudta a csehek kapusa, ám a róla kipattanó labdát Bacca egy gyönyörű mozdulattal a hálóba juttatta. A 23. percben a kolumbiai duplázhatott volna, amikor Bakambu játszotta oda a labdát elé a tizenhatoson, aki el is lőtte azt, de a labda a léc fölött szállt el. A prágai csapat legnagyobb helyzete a játékrész végén jött össze a 45. percben, amikor Mariano Barbosának kellett hatalmasat védenie Jan Sykora lövését, aki miután helyet csinált magának, a kapu jobb alsó sarkát vette célba.

A második félidőt is a Villarreal kezdte jobban. Az 57. percben növelhették volna az előnyüket, amikor Roberto Soriano adott remek labdát Pablo Fornalsnak, aki a tizenhatosról lőtt hajszálnyival a kapu bal oldala mellé. A 71. perben ismét megmutatta a Slavia, hogy a pályán van, amikor Tomas Soucek kapott pontos passzt és lőtt is a felső léc irányába, de Barbosa jól helyezkedett, így védeni tudott. A 79. percben ismét Soucek került helyzetbe, miután egy beadásra ő ugrott fel a legmagasabbra, majd fejelt, de a kapus ezt is védte. Aztán a 89. percben mégis a Villarreal szerezte meg a második találatát egy öngóllal. Simon Deli csak menteni próbált, de öngól lett belőle. Ezzel zárult a mérkőzés.

Maccabi Tel Aviv – Asztana: 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Schoenfeld (66.) ill. Tagybergen (39.)
Kiállítás: – ill. –

Az izraeli csapat dominált, annyira, hogy szinte csoda volt, hogy nem lőttek gólt az Asztanának, ahol Kleinheisler László továbbra is sérült. A 17. percben csak a védők közbeavatkozása akadályozta meg a gólt, majd a 20. percben a kazahok kapusa védett hatalmasat, ahogy a 30. percben, amikor Eliran Atar került helyzetbe és lőtt. Az Asztanának csak momentumai voltak.

A Maccabi a második félidőben is ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta. A 47. percben ismét Atar lövését kellett védenie bravúrral az Asztana kapusának, aztán az 52. percben Avi Rikan került gólhelyzetbe, amikor távolról a kapu jobb felső sarkát célozta meg, de ezt is védte a kapus. Aztán az 58. percben a semmiből megszerezte a vezetést az Asztana. Patrick Twumasi vette át a felé érkező remek passzt, majd ellőtte a labdát, egyenesen a jobb alsó sarokba. A gól visszarántotta a Maccabit, és már nem volt akkor intenzitás a játékukban, és már nem is jött össze nekik az egyenlítés.

B csoport:

Young Boys – Dinamo Kijev: 0-1 (0-0)
Gólszerző: – ill. Buyalskyy (70.)
Sárga lap: Aebisher (31.) ill. Korzun (11.), Kravets (65.), Buyalskyy (75.), Garmash (90+4.)
Kiállítás: – ill. –

Fölényben játszott a svájci csapat az első félidőben, ami a labdabirtoklásban és a helyzetek számában is megmutatkozott, igaz nagy gólhelyzet csak a 13. percben volt, amikor Nuhu Kasim egy szöglet után ugrott fel a felé érkező labdára és jól fejelt kapura, de csak a jobb kapufát találta el, ahonnan kifelé pattant a labda. A játékrész végéig rohamozták a kijeviek kapuját, de a befejezéseik pontatlanok voltak.

A második játékrézben már kiegyenlítődött a játék, és egyre jobban feljött az ukrán csapat. Ez be is ért a 70. percre, amikor sikerült megszerezniük a vezetést. Derlis Gonzalez küldött szép labdát Vitaliy Buyalskyy irányába, aki a büntetőterületen belül várta a labdát, amit a kapu jobb sarkába lőtt. A svájciak a hátrányból már nem tudtak visszajönni, hiába szorították be a vendégeket a végére, így a Dinamo Kijev megnyerte a mérkőzést.

Partizan – Skenderbeu: 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Tosic (39.), Tawamba (66.) ill. –
Sárga lap: Jevtovic (44.), Tosic (52.), Miletic (71.) ill. Jashanica (65.)
Kiállítás: – ill. –

Kiegyenlítettebb volt a mérkőzés az első félidőben, mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei. A 30. percben Ali Sowe szlalomozott végig a védők között, majd a kapus előtt egy lövőcsel után lőtte el a labdát, ami hajszálnyival kapu mellé ment. A 39. percben a Partizan került helyzetbe, amiből gól is született. Zoran Tosic végezhetett el egy szabadrúgást, ami végül a kapu bal oldalába vágódott. A 43. percben egyenlíthetett volnaa Skenderbeu, amikor Marko Radas cselezte át magát a védőkön, de lövését már védte a kapus.

A második félidőben már sokkal jobb volt a Partizan. A 61. percben Leandre Tawamba vette át a felé érkező labdát és precíz lövést mutatott be, a kapu jobb felső sarkát célozva meg, de a kapus résen volt és védeni tudott. A 66. percben azonban már nem hibázott, és megszerezte a második gólt csapatának. Ognjen Ozegovic tette a labdát Tawamba elé, aki közelről lőtt a hálóba, esélyt sem adva a kapusnak. A 75. percben Tawamba ismét ziccerbe hozta magát, de most a kapu jobb oldala mellé sikerült csak lőnie. A végére már visszavettek a tempóból, de így is kényelmes előnnyel nyerte meg a Partizan a mérkőzést.

Az A csoport állása:

Screenshot_4

 

Az B csoport állása:

Screenshot_3