Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia válogatott: az ex-Barca védő nem akar visszatérni

A francia válogatott könnyűszerrel jutott ki a 2018-as Világbajnokságra. Az előző Európa-bajnokság házigazdája és végül ezüstérmese jövőre éppen húszéves jubileumát ünnepli a nagy elődök 1998-as vb-győzelmének.

Kép: Sports Illustrated

Kép: Sports Illustrated

Természetesen szinte minden szóba jöhető francia játékos reménykedik benne, hogy bekerül a válogatottba. Ilyen focista többek között Karim Benzema is. De van olyan ember, aki viszont nem feltétlenül vágyik arra, hogy része legyen egy nagy sikernek. Ő nem más, mint az FC Barcelona korábbi sokat szapult védője, Jérémy Mathieu.

A 34 esztendős játékos manapság a portugál Sportingban játszik (igaz, Barcával ellentétben a lisszaboniaknál legalább rendszeresen), viszonyt egyáltalán nem vágyik vissza a nemzeti csapatba.

Mathieu a klubja hivatalos honlapjának nyilatkozott egy nagyon érdekeset, ugyanis nem a kiöregedésével magyarázza feltétlenül, hogy miért is nem szeretne ott lenni a 2018-as oroszországi Vb-n.

„Nem szeretnék válogatott lenni. Harmincöt éves leszek már 2018-ban, inkább meghagyom ezt a fiataloknak. De még ha 25 éves is lennék, akkor sem térnék vissza a válogatottba, mert bizonyos dolgok nem tetszettek nekem.” – célzott sejtelmesen Didier Deschamps szövetségi kapitány munkásságára a veterán bekk.

Persze egyébként sem kell félni, hogy a nem túl labdabiztos védőt bárki is hívná a franciák vb-keretébe.

Balogh József