Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Erődemonstrációt tartott Debrecenben a Vidi!

A forduló rangadóját a Fradi győzelme után a második helyre szoruló, Viníciust, Pátkait, Suljicot és Henty-t is nélkülöző Videoton vívta a harmadik helyezett Debrecen otthonában.

videoton_Bodi_Varga

(Fotó: dvsc.hu)

Könyves a 8. percben a tizenhatoson belül szabadon vehette át Jovanovic beadását, a lövés pillanatában azonban elcsúszott, így Kovácsiknak nem okozott gondot kísérlete. Pár percre rá a túloldalon Géresi rontott ziccert és lőtt nagyba Lazovic remek kiugratása után. A 10. percben ismét Kovácsik fogott ziccert, ekkor Mengolo választott rossz megoldást, miután üresen léphetett ki Könyves labdájával. A 11. percben aztán megint csak a túloldalon jött a ziccer, ez azonban végre gólt is eredményezett: Lazovic újra nagyszerűen passzolta be a labdát a védősor mögé, Géresi ezek után pedig Scepovicot hozta kihagyhatatlan helyzetbe. (0-1) Mozgalmas első negyed óra volt…

A 19. percben Könyves került újra helyzetbe egy remek visszahúzós csel után, éles szögből leadott lövését védte azonban Kovácsik. A Videoton a 22. percben aztán növelte előnyét, miután Fiola Negót ugratta ki: a francia az egyébként idén remeklő debreceni védelem közepén lépett ki, majd elhúzta a labdát Nagy mellett és a hálóba gurított. (0-2) Nem adta fel azonban a Loki, Könyves második helyzetét már értékesítette. Ferenczi egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból találta meg a tizenhatos sarkánál üresen érkező támadót, aki szépen tekert aztán a hosszúba. (1-2) Pár perccel később egyenlíthetett is volna Könyves, ám Varga Kevin cselezésbe bonyolódott ahelyett, hogy üresen érkező csapattársát szolgálja ki…A 30. percben aztán kis híján elszabadult a pokol miután Tőzsér és Lazovic összekapott, a két rutinos futballista hőzöngését végül csak sárga lappal díjazta Farkas Ádám játékvezető. A 38. percben Mengolo tréfálta meg kis híján 16-ról Kovácsikot, nagy nehezen védte azért a nem túl veszélyes próbálkozást a  Luxemburg ellen a válogatottban is debütáló hálóőr.

Lüktető, jó iramú és sok helyzetet hozó első játékrészt láthatott a valamivel több mint háromezer fős publikum, mely után vendég vezetéssel fordultak a csapatok.

A második félidő egy Varga Kevin helyzettel indult: a fürge szélső a félpályát végigsprintelve került helyzetbe, ám a lövésre már elfogyott az ereje, valamivel mellétrafált. Az 56. percben Scepovic lőhette volna be második gólját, egy védő szorításában azonban nagyjából tizennégy méterről mellégurított a szerb csatár. Nem kellett ugyanakkor sokkal tovább várnia második találatára: a 60. percben asokadik pazar Lazovic kiugratás után Géresi kapta a labdát, a fiatal magyar szélső pedig második asszisztjával szolgálta ki a duplázó szerbet. (1-3) A 65. percben egy szöglet után Tőzsér karolta át Juhászt, aki persze elesett, Farkas Ádám pedig büntetőt fújt, megadva az esélyt Scepovicnak a triplázásra: a támadó higgadtan értékesítette is a tizenegyest. (1-4) Első mesterhármasát szerezte hazánkban egyébként. Kis híján a negyediket is megrúghatta volna nem sokkal később: Nego kiugratása után elhúzta a labdát Nagy mellett, ám kisodródott és éles szögből leadott lövését menteni tudta a gólvonalról egy debreceni védő. Scepovicnak nem volt már szíve visszaadni a labdát az őt két alkalommal is kihagyhatatlan helyzetbe hozó Géresinek…Sokáig a 23 éves magyar szélső sem bánkódott azonban, a jobb szélen Szathmárit futotta le, majd befelé cselezett és remekül tekert a hosszúba. (1-5) A túloldalon az agyrázkódása után visszatérő Sós szépíthetett volna, éles szögből azonban nem tudta meglepni Kovácsikot a csereként beállt játékos. A szintén csereként beálló Takács Tamásnak jött össze végül a szépítés, igaz, kellett ehhez az is, hogy 11 méterről leadott lövése Fejesen irányt változtasson. (2-5)

Győzelmével a Vidi visszavette az elsőséget a Fraditól és jobb gólkülönbségével vezeti a bajnokságot, míg a Loki kilenc veretlen meccs után kapott ki a liga két legjobb gárdájától.

DVSC – Videoton 2-5 (1-2)
Helyszín: Nagyerdei Stadion, 3169 néző Vezette: Farkas Ádám
Gólszerzők: Könyves (26.) ill. Scepovic (11., 58., 66. – büntetőből), Nego (22.), Géresi (82.)
Sárga lapok: Tőzsér (30.) ill. Lazovic (30.), Scepovic (31.), Fejes (55.), Hadzic (58.), Nego (78.)
Kiállítás: – ill. –

DVSC: Nagy – Bényei, Kinyik, Szathmári, Ferenczi – Bódi, Jovanovic (Csősz 88.), Tőzsér, Varga K. (Sós 79.) – Könyves, Mengolo (Takács 62.). Vezetőedző: Herczeg András

Videoton: Kovácsik – Fiola, Juhász (Tóth B. 84.), Fejes, Stopira – Nego, Hadzic, Varga J., Géresi – Lazovic (Szolnoki 69.), Scepovic (Tamás 78.)  Vezetőedző: Marko Nikolic

A bajnokság állása 16 forduló után:

tabella11

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak!)

Lasányi Csaba