Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A hajrában győzött a Hoffenheim! – videóval

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 16. fordulójában a Julian Nagelsmann által irányított Hoffenheim a Hannes Wolf vezette VfB Stuttgartot látta vendégül szerda este. 

0fd1f102-2833-492c-a28d-01519de45a74_800

A mérkőzés első lehetőségére nem kellett sokat várni, amit a VfB Stuttgart javára jegyezhettünk fel. A 4. percben egy remek passzt követően Öczan került komoly ziccerbe, amit a vendégek támadója végül nem tudott gólra váltani, mivel Baumann hárította a lövését. A 27. minutumban ismét a vendég gárda veszélyeztetett, ezúttal Ascacibar tett kísérletet a gólszerzésre a stuttgarti alakulat részéről, ám Baumann ekkor is résen volt és védeni tudott. A 30. percben Gnabry eresztett meg egy lövést körülbelül 16 méterről, ami nem sokkal, de végül kerülte Zieler kapuját. A 39. minutumban aztán Uth előtt adódott órási lehetőség, ám a támadó nem tudta kihasználni. Az első félidőben nem volt túl szerencsés a Stuttgart, de nem elsődlegesen a kimaradt ziccerek miatt, hanem mert Hannes Wolfnak két kényszerű cserét is végre kellett hajtania. 

A második félidőben sem láthattunk a csapatok részéről több lehetőséget, kidolgozott akciót, sőt. Ám ennek ellenére gólt viszont igen, méghozzá a 81. percben. A Stuttgart védelme mondjuk úgy nem volt éppen a helyzet magaslatán, amit a Hoffenheim ki is használt, Kaderabek passzát követően Mark Uth vette be Zieler hálóját, s szerezte meg csapatának a vezetést. 

Hoffenheim – VfB Stuttgart 1-0 (0-0)
Gólszerzők:
Uth(81.) ill. –
Kiállítás – ill. –