Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Svájci válogatott védőt igazol a Dortmund

A német Bundesligában szereplő Borussia Dortmund együttese a januári átigazolási időszakban a védelmét erősítené meg elsősorban. A csapathoz holnap akár alá is írhat egy fiatal svájci védő.

Sport-Akanji1

Manuel Akanji neve bizonyára sokak számára még ismeretlenül cseng. A 22 esztendős védő, Svájc kirakatcsapatától, a Baseltől kerülhet a Ruhr-vidékre.

Akanji az idei szezonban vált alapemberré a Baselnél, ahol minden sorozatot figyelembe véve 28 meccset játszott, ebből hatot a Bajnokok Ligájában. Ezeken kívül már a svájci válogatott mezt is magára húzhatta 4-szer.

Magabiztos, megbízható teljesítményére több csapatnál is felfigyeltek. A Tottenham és a West Ham United érdeklődése mellett a Dortmund is kinézte magának a fiatal játékost, s úgy tűnik, hogy a sárga-fekete együttes lesz a befutó.

Peter Stöger csapatának szüksége lehet új védőre, annak ellenére is, hogy Akanji posztján több játékosa is van a gárdának. A bajnokságban eddig bekapott 24 gól viszonylag soknak számít, így a vérfrissítés nem árthat a csapatnak.

A transfermarkt.de mértékadó portál 5 millió euróra teszi Akanji értékét, de a vételár ennél jóval magasabb lesz. A hírek szerint várhatóan 21,5 millióba fog fájni a Dortmundnak.

A svájci Blick című napilap szerint a játékos ma kihagyta a délelőtti edzést, azért hogy Dortmundba utazzon, és átessen az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatokon, valamint aláírja a szerződését.

Szerző: Báló Bence