Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A tengerentúlra igazolt a Werder válogatott védője – Hivatalos

Az átigazolási piac még néhány ligában zajlik, köztük az MLS-ben is, melynek új szezonja márciusban fog elrajtolni. A bajnokságba egy rutinos, tapasztalt hátvéd érkezett, mégpedig az Orlando csapatához.

28378755_1830051143719832_458304600728379136_n

Az első edzésen is részt vett már Sané, akitől sokat várnak a védelemben. (kép: facebook.com/OrlandoCitySC)

Lamine Sané hivatalosan tegnap írt alá a keleti főcsoportban szereplő Orlando City együtteséhez. A 30 esztendős középhátvéd a Bundesliga-ban szereplő Werder Bremen együttesétől érkezett.

A német élvonalban csupán másfél szezont húzott le a játékos, mely alatt 40 meccsen lépett pályára. Korábban a Bordeaux színeiben is szerepelt, ahol 238 meccset és egy francia kupagyőzelmet tudhat maga mögött. A szenegáli válogatottal pedig kivívta a részvételt a nyáron esedékes oroszországi labdarúgó világbajnokságon.

Rutinja és topligákban szerzett tapasztalata sokat segíthet az Orlando csapatának, melyet a csapat fő-menedzsere, Niki Budalic is megerősített.

„Sané-val jelentősen megerősödik a védelmünk. Borzasztó nagy tapasztalatot hoz az európai futball legmagasabb szintjéből, és mi hisszük, hogy beleilleszkedik abba, amit Orlandóban próbálunk felépíteni.”

Báló Bence