Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Alsóházi rangadót nyert a Werder a Köln ellen

A német labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának zárómérkőzésén egy alsóházi rangadó került megrendezésre. A tabellán 14. helyen álló Werder Bremen együttese a botrányosan rossz szezont futó és utolsó pozícióban tartózkodó Köln gárdáját fogadta.

wer-kln

Örülhetnek a brémai “muzsikusok”. (kép: kicker.de)

A mérkőzés előtt jó hír volt, hogy semmilyen tiltakozás nem volt a szurkolók részéről a hétfői játéknappal kapcsolatban, csupán egy teniszlabda, így időben elkezdődhetett a találkozó.

Az első félidőben a körmünket nem kellett lerágnunk, hiszen olyan sok izgalmat nem hoztak számunkra a csapatok. Mindkét együttesen látszódott, hogy miért is van ott, ahol. A kevés helyzetet hozó játékrészben a hazaiaknak sikerült egy gólt begyötörniük. A 33. percben Junuzovic szöglete után Veljkovic talált be Horn kapujába a hazaiak legnagyobb örömére. A vezetést megérdemelte a Werder, mert valamivel aktívabbak voltak, mint a mindössze két kapura lövést felmutató Köln, ahol a legaktívabb játékos a veterán Claudio Pizarro volt. Félidőben 1:0.

A fordulást követően egy másik Köln jött ki a pályára, a félidei kettős cserének is köszönhetően. Az 53. percben ugyanis sikerült egyenlíteniük Stefan Ruthenbeck fiainak. A gólt a japán Osako szerezte, amelyet Pizarro készített elő. A döntetlennek azonban nem sokáig örülhettek a vendég oldalon. Rashica az 58. percben a Werder irányába billentette a mérleg nyelvét azzal, hogy Horn kapus mellett eltudta gurítani a labdát. A mérkőzés további részében gyűrték egymást a csapatok, mindkét oldalon adódtak még lehetőségek. A hajrában a kitámadó Köln kapuját még egyszer bevette a Werder Eggestein jóvoltából a 90. percben, ezzel végleg eldöntve a három pont sorsát.

Győzelmének köszönhetően a Werder egy újabb lépést tett a bent maradás felé. 26 mérkőzés után 30 ponttal rendelkezik a csapat, amivel a 13. helyre lépett elő. A Köln továbbra is az utolsó helyen áll mindössze 17 ponttal és egyre kilátástalanabb helyzetben van a patinás német együttes.

Werder BremenKöln 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Veljkovic (33.), Rashica (58.) ill. Osako (53.)

A Bundesliga 26. fordulójának további eredményei:

Mainz – Schalke 0-1
Bayern München – Hamburg 6-0
Hannover – Augsburg 1-3
Hertha BSC – Freiburg 0-0
Hoffenheim – Wolfsburg 3-0
Leverkusen – Mönchengladbach 2-0
Stuttgart – Leipzig 0-0
Borussia Dortmund – Frankfurt 3-2

A Bundesliga tabellája a 26. forduló után. 

buli26