Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: A Chelsea az utolsó elődöntős csapat a kupában – videóval

A vásárnapi FA kupa negyeddöntős napot a Southampton wigani vendég győzelme nyitotta, majd a Chelsea harcolta ki a Leicester otthonában hosszabbítás után a továbbjutást. 

southampton

Wigan – Southamtpon 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Hojbjerg (62.), Cedric (90+1.)

 A Manchester Cityt (is) búcsúztató Wigan a Southamtpon ellen már nem tudta megismételni a bravúrt és búcsúztatni egy újabb PL-es gárdát. A “Szentek” immáron Mark Hughessal magabiztosan és szervezetten győzték le a hazaiakat. Az első félidőben még tartotta magát a Wigan, ám a második játékrészben először Hojbjerg, majd a hajrában Cedric is betalált, ezzel eldöntve a továbbjutás sorsát. Hozzátartozik a történethez, hogy Gabbiadini a 73. percben még egy büntetőt is elhibázott, ám ennek mint később kiderült jelentősége már nem volt. Győzelmével a Southamtpon tehát várhatja elődöntőbeli ellenfelét.

A mérkőzés összefoglalója: 

Hamarosan…

hazard

Leicester City – Chelsea 1-2 h.u. (0-1)
Gólszerzők: Vardy (76.) ill. Morata (42.), Pedro (105.)

Meglehetősen “finomkodva” kezdődött a negyeddöntő rangadója, ahol inkább Puel “Rókái” irányítottak és voltak kezdeményezőbbek. Ennek ellenére a szünet előtt mégiscsak a Chelsea örülhetett, mivel Morata révén meglett az oly fontos előny, így a legjobb lelkiállapotban vonulhattak Conte fiai a pihenőre. A második játékrészben a játék képe nem változott, továbbra is a Leicester irányított, mi több Vardy révén a hajrá előtt sikerült is egyenlíteniük. A végéhez közeledve gól már nem született a rendes játékidőben így jöhetett a hosszabbítás. Ahol pedig érkezett Pedro és a 105. percben fejes (!) góljára már nem volt válasza a hazaiaknak, így Antonio Conte Chelseaje ünnepelhette a továbbjutást és az elődöntőt.

A mérkőzés összefoglalója: 

Hamarosan…

Képek forrása: southamptonfc.com, twitter.com/chelseafc