Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: újabb vb-résztvevő ellenfél

Utolsó simításokat nyáron végzi el a nemzeti csapat vezetése az őszi Nemzetek Ligája-megméretés előtt. Az MLSZ felfedte, kikkel is játszik válogatottunk júniusban.

18dtsa8azxj3xz3166e25epms

Az ausztrálok vb-re, a mieink a Nemzetek Ligájára készülnek.

Nem túl kedvező emlékekkel várhatjuk a nyári két ellenfelünk elleni találkozót, hiszen, ahogyan az MLSZ tudatta, Ausztrália és Fehéroroszország ellen lép pályára a válogatott júniusban. Előbb az északiakkal – június 6-án, idegenben – majd a vb-re készülő déliekkel a Groupama Arénában négy nappal később. Ausztráliával kétszer játszottunk, és egy 3-1-es, valamint egy 3-0-s vereség a mérlegünk, míg Fehéroroszország előbb 5-2-re nyert, nem oly rég pedig 1-1-es döntetlent hozott az összecsapás. Mindkét ellenfelet Georges Leekens és stábja választotta ki.

„E két mérkőzés is az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő felkészülést szolgálja, így a júniusi két ellenfelünk játéka is rendelkezik olyan jegyekkel, melyek őszi ellenfeleinknél is megtalálhatóak – jegyezte meg Leekens a szövetség honlapján. – Az ausztrálok egyébként információim szerint innen, Budapestről utaznak majd a világbajnokságra. Nekünk addigra gyakorlatilag készen kell állnunk a szeptemberi feladatainkra, ebben pedig óriási szerep jut ennek a két találkozónak is. Könnyen elképzelhető, hogy néhány fiatal, U21-es játékost is meghívunk majd, de persze csak akkor, ha ezt kiérdemlik a klubjaikban és az U21-es válogatottban nyújtott teljesítményükkel. A korábban is kerettagokat illetően pedig azt szeretném, hogy ezekre a meccsekre végképp maguk mögött hagyják a tavalyi évet, és új fejezetet kezdve, nagy harci kedvvel, győzni akarással készüljenek az előttünk álló feladatokra, mérkőzésekre.”

Az eddigi mérleg:
Fehéroroszország ellen
2 mérkőzés 1 döntetlen, 1 vereség
2002. április 17., Debrecen 2-5 (Kenesei, Fehér Miklós)
2013. február 6., Belek 1-1 (Szabics)

Ausztrália ellen:
2 mérkőzés, 2 vereség
1997. április 2., Budapest 1-3 (Klausz L.)
2000. február 23., Budapest 0-3

~GS~