Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: Iniesta bejelentette távozását – hivatalos

A sajtó már az elmúlt hetekben is cikkezett arról, hogy a Barcelona saját nevelésű játékosa, Andres Iniesta úgy döntött, hogy elhagyja a klubot. A spanyol középpályás ezt most hivatalosan is megerősítette.

Barcelona-v-Sevilla-Spanish-Copa-del-Rey-Final-1524755981-e1524756007768-900x507

Forrás: onefootball.com

Üdvözlök mindenkit! Azért hívtam ide önöket, hogy közöljem a nyilvánossággal a döntésemet, miszerint ez az utolsó szezonom a Barcelonában. Sokat gondolkodtam, de úgy érzem, ez a megfelelő idő az új kihíváshoz. Nem volt könnyű meghozni ez a döntést”

– kezdte Andres Iniesta a könnyeivel küszködve a ma kora délutánra összehívott sajtótájékoztatón. A 33 éves középpályás 22 év elteltével távozik a katalán klubtól és habár erről nem beszélt, de minden bizonnyal a kínai Csungcsing Lifanhoz szerződik. A hivatalos bejelentésre a napokban kerülhet sor. Iniesta megköszönte a csapatnak és a rajongóknak a hosszú évekig tartó támogatást.

“Mindent köszönök a klubnak és a La Masiának. Aki ma vagyok, azt részben nekik köszönhetem. Köszönöm még a rajongóknak, a szerelmemnek, a szüleimnek , a nővéremnek…Ez a 22 év volt a legcsodálatosabb dolog az életemben, és ez minden nap boldoggá tesz engem a jövőben is.”

Iniesta 1996-ban került a Barcelonába az Albacetétől. A felnőttcsapatban 2002-ben, 18 évesen debütált, aztán két év után már a lapembernek számított. A Barcelonával összesen 31 trófeát nyert a csapattal, de ez a szám a hétvégén 32-re nőhet a bajnoki cím megnyerésével.