Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Busquets: “A nagy tornák alatt mindig van, amikor szenvedned kell!”

Spanyolország utolsó, Marokkó elleni csoportmeccse előtt Sergio Busquets beszélt a spanyolok céljáról, esélyeiről.

(Kép: marca.com)

A Barca középpályása szerint a legfőbb céljuk nem is lehet más, mint a csoport első helyének megszerzése. “Tisztában vagyunk azzal, miképpen alakult eddig a csoport. Számunkra egy út van, mégpedig megpróbálni jól futballozni, nyerni és odaérni az első helyre. Mindenki láthatja, hogy mennyire kiegyenlített a világbajnokság. A nagy csapatok alaposan megszenvednek a tornán.” – Kezdett bele gondolatmenetébe Busquets, aki szerint a nagy tornákon, mint amilyen egy világbajnokság is, meg kell tanulni szenvedni ahhoz, hogy egy válogatott sikeres is legyen.

“Marokkó helyzete csalóka, hiszen bár nulla pontjuk van, ennél sokkal többet érdemeltek, hiszen véleményem szerint mindkét mérkőzésükön jobban futballoztak mint az ellenfelük. Kiestek a vb-ről, de nem gondolom, hogy feltartott kézzel futballoznának majd!” – Így az esti ellenfélről a spanyol középpálya alappillére, majd még ejtett pár szót saját válogatottjáról is.

Nagyszerű a csapatszellem, egységesen, együtt vagyunk erősek! Fantasztikus futballisták alkotják a keretet, akik közül bárki bekerülhet könnyedén a kezdőcsapatba. Itt van még Andrés Ineista helyzete is, aki megítélésem szerint jó formában van, és roppant mód koncentrál, hiszen ez az utolsó világbajnokság, amin pályára lép. Mindannyian eltökéltek vagyunk, hiszen közös a célunk” – Tette még hozzá Busquets.