Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ukrán középpályás Mezőkövesden

Az utóbbi évekkel ellentétben kicsit visszafogottabb a Mezőkövesd Zsóry focicsapata, az idegenlégiósok szerződtetésével. Korábban rendre 6-7 új külföldi kötött ki Kövesden, ezzel szemben idén nyáron eddig a magyar tapasztalattal bőven felvértezett Patrick Mevoungou érkezett, ma pedig egy új ukrán középpályás szerződtetését jelentették be. Myhailo Meskhi három évre írt alá Kuttor Attila csapatához.

Tóth László az új igazolással (mezokovesdzsory.hu)

A 21 éves ukrán védekező középpályás az FC Stal csapatától érkezett a kék-sárgákhoz. A téli törökországi edzőtáborban már figyelték Kuttor Attiláék, de szerződtetését akkor nem véglegesítették. A matyóföldiek azóta se tévesztették szem elől, s erre bizonyíték mai átigazolása is. Meskhi három évre kötelezte el magát Mezőkövesdre és a 97-es mezben fog majd pályára lépni.

Az ukrán focista már nyilatkozott is a kövesdiek hivatalos honlapjának, melyet alább olvashatnak:

– Nagyon örülök a mezőkövesdi lehetőségnek, egy új országot, egy új kultúrát ismerhetek meg, nem mellesleg pedig egy olyan csapatba igazolhattam, amelynek szemmel jól látható stílusa van. Már a télen amikor edzőmeccset játszottunk a Mezőkövesddel feltűnt, az új klubom törekszik arra, hogy folyamatosan náluk legyen a labda, játékuk a labdabirtoklásra, illetve a sok passzra épül. Ez a játékfilozófia bevallom nagyon tetszik nekem, így kíváncsian várom a következő három évet itt Mezőkövesden. Sok jót hallottam a szurkolókról is, remélem a szezon során sokszor ünnepelhetünk majd együtt a győztes meccsek után.

Endrődi Dávid