Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Félkészülés: svájci ellenféltől kapott ki az Inter

A Serie A-ban, vagyis az olasz élvonalbeli bajnokságban szereplő klubok közül ma újból több együttes is pályán volt, a legnagyobbak közül az Inter, amely azonban vereséget szenvedett svájci ellenfelétől. Ezen felül többek között pályán volt a Fiorentina is, amelynek sikerült nyernie.

Icardi (jobbra) és társai ezúttal kikaptak (forrás: twitter.com/Inter_en)

Ma újból pályára lépett több olasz élvonalbeli együttes a nyári félkészülés jegyében, a legnagyobb közül pedig az Interre várt ma mérkőzés. A milánói gárda a svájci, szintén élvonalbeli Sion együttesével állt szemben, és a Serie A-klub vereséggel zárta ezt a találkozót. Az első játékrészben már hátrányba került fehér mezben játszó Inter, majd a szünet után is kapitulált egyszer a Spaletti által irányított alakulat. Így hát a hétvégi, első felkészülési meccsén aratott 3-0-s sikerét követően kapott ki. A szintén svájci Lugano könnyű ellenfélnek bizonyult, nem úgy mint ma a Sion.

A Fiorentina az olasz élvonalból az előző szezon végén távozó Hellas Veronát győzte le a papírformát érvényesítve, a vége 2-1 lett. A Cagliari és a Spal pedig gólzáport rendezett – előbbi az olasz harmadosztályú Vicenza csapatát szórta meg, és már az első félidőben 6-0-ra vezetett, míg utóbbi a szlovén Ankaran Hrvatini együttesét múlta felül öt góllal, 6-1-re. Végül a Cagliari 10(!) gólig meg sem állt, tehát elképesztően simán, kapott találat nélkül tudott diadalmaskodni.

Félkészülési mérkőzések
Sion – Inter • 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Neitzke (27.), Baltazar (70.), ill.

Fiorentina – Hellas Verona • 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Simeone (26.), Chiesa (36.), ill. Cisse (30.)