Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Könnyed fehérvári győzelem

Az NB I-es újonc is eltudott volna képzelni magának jobb bemutatkozást, mint a tavalyi bajnok otthonában megkezdeni az élvonalbeli szereplését. A Kisvárda hamar a szurkolók ellenszenvét is begyűjtötte (ellenben a tavalyi újonc Balmazújvárossal), lévén a korábbi külföldi (bocsánat “magyar”…) újabb tíz idegenlégióst szerződtettek, melyek közül biztos, hogy kifog derülni a közeljövőben, hogy nevével ellentétben ő magyar… A MOL Vidi ellenben a nyáron eddig csak magyar focistával szerződött.

Nego (balra) jól játszott a mai meccsen (molvidi.hu)

A Kisvárda a kezdésnél három magyar és nyolc külföldivel kezdte meg élvonalbeli szereplését, volt köztük, szerb, ukrán, brazil, horvát. A MOL Vidi FC a magyar bajnokságban is elveszítette szüzességét, hiszen utoljára még Videoton néven játszottak az NB I-ben. A Videoton egyébként mindig is Videoton marad a szurkolóknak, így volt ez a Parmalatos, majd Fehérvár 96-os, végül Fehérvár FC-s időszakban is. Hiába MOL Vidi, a Vidi akkor is Videoton marad a drukkereknek.

Már az első perecekben látszódott a két csapat között osztálykülönbség van. A 11.percben pedig már büntetőt is rúghattak a hazaiak. Ráadásul egy magyarral kevesebb is lett, hiszen Vári szabálytalankodott Lazoviccsal, a bíró nem tétlenkedett, befújta a büntetőt és a piros lapot felmutatta a korábban a Pakson az élvonalban játszó védőnek. Marko Scsepovics állt a labda mögé, de a balra tartó labdáját Felipe könnyedén védte. Majd a szerb újra találkozott a brazillal, hiszen egy az egyben vitte a kapusra, a labdát el is gurította mellette, egyben a kapu mellett is. 15.percben megszerezte a vezetést a Vidi. Kovács – Nego – Lazovics a labda útja, a szerb kapásból a bal alsóba lőtt. A 28.percben Misics 32 méteres szabadrúgását Kovácsik ütötte kapu fölé, mely után a játékvezető kirúgást ítélt… A 35.percben már 2-0-ás hazai előnyt láthattunk a kijelzőn. Nego beadására Scsepovics érkezett, aki a jobb alsóba célzott, a gólvonalon túlról tudta Felipe kiszedni, így a bíró gólt ítélt. A 38.percben Scsepovics lövését bravúrosan védte Felipe. Ugyanebben a percben egy kisvárdai csere az ukrán Lukjancsik helyére a görög Berios állt. A 43.minutumban a melegítő Gosztonyi Andrásnak sikerült sárga lapot kapnia… Az utána következő szabadrúgásból pedig már 3-0! Lazovics bal oldali szabadrúgására Juhász érkezett, jobbal a rövid sarokba pörgette.

A félidőben cserélt mindkét csapat, a Vidinél Scsepovics váltott Scsepovicsot, hiszen Marko helyett Stefan jött, míg a Kisvárdánál Ilics helyére Hej Viktor állt. (szerb-magyart, ukrán-magyar váltott…) Az 57.percben Sós Bence is bemutatkozott a Vidiben, ő Lazovics helyére állt. 62.percben Pátkai lőtt huszonhét méterről, Felipe látványos mozdulattal ment a léc alól. 64.percben Tamás beadását Hadzic tízről a jobb felső sarok felé fejeli meg, de hatalmasat védett Felipe. Majd Nikolov állt be Hadzic helyére. 72.percben Synder lőtt Kovácsik csak beleüt, s majdnem a kapujában kötött ki. 75.percben egy a fehérvári viszonyokat jól ismerő focista állt be a Kisvárdába (Izing is játszott egykor a Vidiben). Gosztonyi Andrást anno egy vagyonért vette meg a Vidi az MTK-tól, majd könnyedén mondtak le róla a DVTK javára, két évvel később. 77.percben Kovács lőtt, Felipe szépen védett. A brazil kapus egykor brazil utánpótlás válogatott is volt, igaz mostanra 34 éves lett, így került Magyarországra. A 91.percben már a dél-amerikai hálóőr is tehetetlen volt, Stefan Scsepovics is feliratkozott a góllövőlistára. Sós jobb oldali beadását az ötösről jobbal a bal alsóba tette. A gól után a bíró le is fújta a meccset.

MOL Vidi FC – Kisvárda FC 4-0 (3-0)
Helyszín: Pancho Aréna vezette: Bognár Tamás

Gólszerzők: Lazovics (15.p), M. Scsepovics (35.p), Juhász (44.p), S. Scsepovics (90+1.p)
Sárga lapok: – ill. Gosztonyi (43.p)
Kiállítva: – ill. Vári (11.p)

MOL Vidi: Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Tamás – Varga J. – Kovács I., Hadzic (Nikolov 69.p), Pátkai – M. Scsepovics (S. Scsepovics szünetben), Lazovics (Sós 57.p) vezetőedző: Marko Nikolics
Kisvárda: Felipe – Lukjancsik (Berios 38.p), Vári, Parcvanija, Izing, Jánvári – Misics (Gosztonyi 75.p), Lucas, Karaszjuk – Synder, Ilics (Hej szünetben) vezetőedző: Kondás Elemér