Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videó: Rooney elképesztő teljesítményén ámul mindenki!

Elszerződött az MLS-be “levezetni” 32 esztendősen Wayne Rooney, aki az Orlando City ellen 3:2-re megnyert mérkőzésen bizonyította, hogy még nem járt le az ideje. Sőt, olyat mutatott, ami előtt mindenki megemeli a kalapját. A mérkőzést végig robotolva a 96. percben egy szöglet utáni indításnál az ellenfél lódulhatott meg a saját tizenhatosa előteréből. A leggyorsabban reagáló játékos Rooney volt, aki egy hatalmas sprintet követően védőket megszégyenítő módon szerelt egy becsúszással, majd azzal a lendülettel megindult visszafelé, és adott egy keresztlabdát, melynek a végén csapattársa befejelte a 3:2-es győzelmet érő gólt. Az egykori vörös ördög nem csak akaratból vizsgázott jelesre, de mindenkinek megmutatta, hogy még nem járt le az ideje…

 

Ha pedig már MLS, akkor nézzük a további  vasárnapi/hétfői eredményeket, valamint a két konferencia aktuális állsást az alapszakasz hajrájára fordulva, hiszen egyre közeleg a rájátszás. A DC United másik hőse a mesterhármast jegyző Acosta volt, akit Rooney kétszer is kiszolgált. Honfitársunk Stieber Zoltán pedig végigjátszotta a meccset.

A New York City legyőzte a a címvédőt, mely gyakorlatilag az egész meccset emberhátrányban játszotta végig. Az a David Villa is betalált, aki 8 mérkőzés után sérülésből tért vissza.

Mindeközben Seattle futball-lázban ég, a Sounders ugyanis a csalódást keltő szezonrajt után magára talált, és zsinórban nyolcadik meccsén maradt veretlen, ebből utóbbi ötöt meg is nyerte. Ezúttal a konferencia első Dallas távozott pont nélkül otthonukból.

DC United – Orlando City 3:2
G: Acosta (45+4., 64., 90+6.), ill. Ousted (50.), Dwyer (71.)

Toronto FC – New York City 2:3
G: Giovinco (27.), Vazquez (51.), ill. David Villa (15.), Tajouri (36., 88.)
Kiállítva: Altidore (11.), ill. –

Seattle Sounders – FC Dallas 2:1
G: Marshall (41.), Lodeiro (63.), ill. Badji (52.)