Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: az Arsenal és a Milan is hozta a kötelezőt a nyitófordulóban – videóval

Megkezdte ma este szereplését az Európa-liga 2018/2019-es szezonjában az Arsenal és az AC Milan is, a két sztárcsapat pedig egyaránt hozni tudta a kötelezőt a nyitófordulóban. Eközben a Sporting is győzött, míg a Betis idegenben ikszelt.

Aubameyang Londonban kétszer is bevette a Vorszkla kapuját az Arsenal győzelme alkalmával! (forrás: twitter.com/EuropaLeague)

A londoni Arsenal ellenfele az angol fővárosban az ukrán Vorszkla Poltava volt, és természetesen a hazai klub volt a mérkőzés esélyese.

A találkozó első komolyabb lehetőségéből gól született, a 32. percben előnybe került az Arsenal! Az Ágyúsok vezető találatát akár Iwobi is szerezhette volna, ám ő lepasszolta a labdát Aubameyangnak, a gaboni pedig be is lőtte azt (1-0)! A 38. minutumban Lucas Torreira végezte el a hazaiak szabadrúgását ígéretes helyről, azonban a játékszer kevéssel ugyan, de mellé ment. Ezzel szemben Aubameyang viszont megduplázhatta volna csapata és saját góljai számát is, ám a kapufát találta el az afrikai a 45. percben. Ugyanebben a percben Mkhitaryan löketénél védett nagyot a vendégek kapusa, a szünethez érve pedig eggyel vezetett Emery alakulata.

A második játékrész elején ugyan gólt nem szerzett Mkhitaryan, de gólpasszt adott, ugyanis az ő beívelését követően Welbeck fejese landolt a Vorszkla kapujában, így a 49. percben már kettővel ment a hazai gárda (2-0)! Nem sokkal később, az 53. minutumban villant Aubameyang is, aki ezúttal is kis híján szerezte csak meg második találatát, de ezúttal fölé ment a próbálkozása. Ám ami késik, nem múlik – Aubameyang az 56. minutumban Mkhitaryannal játszott össze, melynek végén a gaboni a tizenhatosról talált be, így duplázott a mérkőzésen (3-0)! Idővel jött a 4. hazai gól is, hiszen a 74. percben Lichsteiner passzát követően Özil is eredményes tudott lenni (4-0)! Majd jött a Vorszkla szépítő találata, meglett tehát a becsületgól! Csupán három perc telt el, és jött egy újabb gól, de most ugye a túloldalon, ahol Chesnakov volt eredményes, és csapata történelmi találatát szerezte ezzel (4-1)! Ám ezzel nem ért még véget a találkozó, és végül kétgólosra szűkítette a két csapat közti különbséget az ukrán együttes, amely Sharpar révén a ráadás 4. percében állította be a végeredményt (4-2)! Az Arsenal viszont így is simán nyert, és hozta a kötelezőt az Európa-liga új idényének nyitányán.

UEFA EURÓPA-LIGA, 1. FORDULÓ • E-CSOPORT
Arsenal – Vorszkla Poltava • 4-2 (1-0)
Gólszerzők: Aubameyang (32., 56.), Welbeck (49.), Özil (74.), ill. Chesnakov (77.), Sharpar (90+4.)


A portugál Sporting CP az azeri Qarabag vendéglátója volt, és a hazaiak a meccs esélyeseként léptek pályára. Végezetül hozta is a kötelezőt a lisszaboni gárda, amely kétgólos győzelmet aratott. Előbb Raphinha szerzett előnyt, aki Nani passzából volt eredményes az 59. percben, majd a véghajrában Cabral az első gólt szerző játékos passza után volt eredményes, ezzel kialakítva a 2-0-s végeredményt.

Sporting CP – Qarabag • 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Raphinha (59.), Cabral (88.), ill.

Az E-csoport állása az 1. fordulót követően


Higuaín többször is betalálhatott volna, de egy gólja is győzelmet ért a Milan számára! (forrás: twitter.com/EuropaLeague)

Nagy meglepetésre jutott be az Európa-liga csoportkörébe a Vidi által a BL-selejtezőből búcsúztatott luxemburgi Dudelange együttese, melynek vendége az olasz AC Milan volt. Természetesen a találkozó esélyese a milánói gárda volt, de elég szívós ellenféllé válhatott a Dudelange.

A 12. percben villant Higuaín, azonban a vendégek a nyáron Juvétól érkező argentin támadója kevéssel célt tévesztett. Mégis, a 21. minutumban egy hajszál választotta el a Dudelange csapatát attól, hogy előnybe kerüljön! Luxemburgi részről Prempreh lövése pattant ki a kapufáról! Ráadásul az első félidő utolsó komolyabb helyzete is a Dudelange előtt adódott, ám Stolz próbálkozása elkerülte a kaput. A szünetig nem esett gól, és találatot is szerezni a Dudelange-nak volt nagyobb esélye.

A fordulás után kevéssel, a 49. percben is Higuaín villant, ezúttal pedig löketét a kapus nagy hárítása követte! A következő Higuaín helyzet viszont már bement, ugyanis Castillejo passzát követően az argentin kapáslövése beakadt az 59. percben (0-1)! Nehezen került előnybe a Milan, viszont kis híján jött a folytatás. Borini kétszer is betalálhatott volna rövid időn belül, viszont előbb, a 65. percben kevéssel mellé lőtt, majd két perccel később a kapufán csattant próbálkozása! A lefújásig viszont több gól már nem született, bár a 83. percben Higuaín újból betalálhatott volna, azonban Frising óriási védést mutatott be! Ennek ellenére viszont kikapott a Dudelange, melynek volt esélye az elején az előny megszerzésére is, viszont ezzel együtt, ha csak szűken is, de hozta a kötelező győzelmet a milánói gárda.

UEFA EURÓPA-LIGA, 1. FORDULÓ • F-CSOPORT
Dudelange – AC Milan • 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Higuaín (59.)


A Milan meccsével egyidejűleg a csoport másik meccsén, az Olympiakosz – Real Betis rangadón kisebb meglepetésre nem esett egyetlen gól sem, bár helyzetek adódtak szinte ugyanolyan arányban mindkét oldalon. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a 73. percben hazai részről Tsimakas megkapta második sárga lapját is, így emberhátrányba került innentől kezdve a hazai görög együttes.

Olympiakosz – Real Betis • 0-0
Kiállítás: Tsimakas (73.), ill.

Az F-csoport állása az 1. fordulót követően