Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: velük pótolnák Luis Suárezt

A katalán Don Balón legfrissebb hírek szerint már Luis Suárez utódlásán dolgozik az FC Barcelona. Állítólag a klubnál erősen tartanak a januárban már 32 esztendős uruguayi formahanyatlásától, így még időben szeretnének egy új sztárcsatárt igazolni.

Luis Suárez 2014 nyara óta az FC Barcelona játékosa, és a szerződése, amelyet utoljára 2016-ban hosszabbítottak meg, még egészen 2021-ig érvényes. Azonban a kontraktus lejártakor már 34 esztendős lesz, és már most is kijelenthető, hogy évről évre egyre kevesebb gólt lő. A 104-szeres válogatott játékos a 2015-16-os idényben volt a csúcson, amikor kereken negyven gólt szerzett a La Ligában. Utána huszonkilenc, míg az előző bajnoki szezonban már „csak” huszonöt találatig jutott a világ legerősebb bajnokságában. Suárez jelenleg három gólnál (és két gólpassznál) jár, öt fordulót követően.

Tehát. Ha igaz a hír, akkor már tényleg dolgoznak Suárez majdani utódjának megszerzésén. A Don Balón szerint a Barca Harry Kane és/vagy Roberto Firmino menedzsereinek fog egy szerződéstervezetet küldeni. Az biztos, hogy mind a Spurs, mind pedig a Liverpool sztárjáért minimum 100 millió eurót kell majd fizetnie a katalánoknak. Kane-nel már évek óta a Real Madrid szemez, és bár ő a gólerősebb a kiszemelt közül, mégis a brazil játékos szerződtetése tűnik valószínűbbnek. A Liverpool és a Barcelona közismerten jó viszonyt ápol a transzferpiacon, lévén a korábbi években Suárez is éppen a Mersey-partiakat hagyta el a gránátvörös-kék mezért, akárcsak idén januárban Philippe Coutinho.