Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: egygólos Chelsea siker a Vidi ellen

Elég ritka, hogy egy magyar csapat megéli az októbert az európai kupákban (már az augusztus is ritkaságszámba megy), az pedig szintén ritkaság, hogy egy sztárcsapat otthonában játszanak. No 2018.október 4-én mindkettő megtörtént, a MOL Vidi FC ugyanis a Chelsea vendége volt.

molvidi.hu

Az esélyeket nézve, a kereteket összevetve az alábbi tény eléggé árulkodó volt a kezdés előtt: Vidi legértékesebbje kétmillió eurót kóstáló Armin Hodzic, a Chelsea kezdőjében a legolcsóbb a 32 és fél éves Gary Cahill, a maga 15 millió eurójával. Marko Nikolics az előzetesen várt kezdőcsapathoz képest egy helyen változtatott, a kezdőbe várt Kovács István helyett ugyanis Nikolov kezdett. Viszont a kispadra ülhetett a sérülésből lábadozó válogatott hálóőr Kovácsik Ádám. A Chelsea kispadján ellenben a házi gólkirály Eden Hazard ült, így Sarri mester lehetőséget adva a kevesebb szerepet kapó focistáknak. A focitörténelemben egyetlen játékos öltötte magára mindkét csapat mezét (akit ráadásul láthattunk is a mai összecsapáson) Filipe Oliveira, Jose Mourinho első kezdőcsapatának tagja volt. Később megfordult a Parmánál, s innen került a Videotonhoz Paulo Sousa edzősködése alatt. 2016 telén távozott, azóta megfordult Cipruson és a román Sepsi csapatánál is. Jelenleg klub nélkül tengődik, így volt ideje megnézni a mai összecsapást. Ha majd a visszavágó jön, a Chelsea ismerős helyre jöhet, hiszen anno velük nyitotta meg a Ferencváros a Groupama Arénát.

rengetek szurkoló kísérte el a Vidit Londonba (molvidi.hu)

Már a meccs elején beszorította kapujához a Chelsea a magyar bajnokot. Ennek ellenére a legnagyobb helyzet a hazaiak kapuja előtt adódott a 10.percben A Huszti-beadást kapura fejelte tíz méterről Juhász, Emerson azonban négy méterről a léc fölé fejelte. Majd a brazil megmutatta, mit tud valójában, végigcselezte magát a baloldalon, majd 12 méterről a kapu fölé bombázott. Majd Juhász mentett óriásit miután Willian 13 méterről megcélozta a kaput, s az egykori magyar válogatott hátvéd az utolsó pillanatban mentett. A 18.percben Pedro passza után Morata óriási helyzetben az ötösről a bal felső sarok mellé emelt. A 25.percben Pedro 22 méterről középre lőtt, Tujvel könnyedén védett. A 29.percben Morata az ötös jobb sarka elől a bal sarok mellé kanalazott egy beadást. Kisvártatva Cahill fejesést védte szögletre Tujvel. A 39.minutumban Loftus-Cheek több szép csel után a tizenhatoson belülre keveredett, végül Vinicius nagy üggyel – bajjal szerelte. A 41.percben Nego az ötös jobb sarka elől jobbal a jobb sarok mellé emelt. Hirtelen a semmiből Vidi helyzet volt. Majd a francia két szép csel után egy gyenge lövést eresztett meg a tizenhatoson belül, s könnyedén védett Kepa.

molvidi.hu

A második játékrész Vidi helyzettel indult, mikor is Nikolov fejese után 11-ről Nego a jobb alsót vette célba, de Kepa védett. Az 51.percben Morata megmutatta, hogy egy világsztár is hibázhat, az ötösön óriási lehetőség közepette, hatalmas lyukat rúgott. Az 53.percben Sarri mester úgy döntött, csatába küldi legnagyobb sztárját, Pedro helyére ugyanis Hazard állt. Eden, akinek öccse Kylian tavaly nyáron szintén a Stamford Bridge – re igazolt, méghozzá Újpestről. Igaz ő már nincs Londonban, miután idén nyáron a belga Cercle Brugge vette kölcsön. A 62.minutumban Huszti passza után Milanov kicselezi a 16-oson belül Cahillt, végül tíz méterről, kissé jobbról az égbe lőtt. Nem sokkal később újabb cserelehetőséggel éltek az angolok Loftus-Cheek helyére Barkley állt. Ő pedig első labdaérintéseiből durván 22 méterről középre lőtt, így nem okozott nagy gondot Tujvelnek. A 70.percben pedig góllá érett a hazai fölény. Willian fejese után Morata megelőzte Juhász Rolandot, s az ötösről bevágta a magyar kapuba. Majd Hazard szép cselekkel indult meg a balon, vagy öt Vidi focistát küldött el gyufáért, végül Barkley elé került a laszti, ő pedig estében lőtt, de végül szöglettel jöhettek a hazaiak. A 73.percben utolsó cseréjét is elhasználta a Chelsea Willian helyére Moses állt. A 77.-ben a Vidi is elhasználta első változtatási lehetőségét, Huszti Szabolcs helyett Kovács István lépett pályára. Majd pár perccel később Hadzic és Milanov helyére Hodzic és Pátkai állt. A cserék után Kovács kapott a tizenhatoson belül nagyszerű labdát, ügyesen lőtte el jobbról a hosszú irányába, de Kepa leért és védett. Majd újabb kevésbé veszélyes Chelsea-helyzetek lőttek. Köztük egy Nego távoli lövés, melynél ha figyelt volna oldalra, indíthatta volna Fiolát. A 90.percben Scsepovics volt harcias Zappacostával szemben, labdát is szerzett, ő pedig a tizenhatos előterében volt szabálytalan. Kovács szabadrúgása után pedig felszabadítottak a hazai védők. Majd a cseh játékvezető nem sokkal később lefújta a meccset. Végül nyert az erősebb hazai csapat, amely még tartalékosan is megérdemelte az egygólos sikert.

Chelsea (angol) – MOL Vidi 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Morata (70.p) ill. –
Sárga lapok: Morata (66.p) ill. Nego (14.p), Huszti (44.p), Milanov (57.p)

Chelsea: Kepa – Emerson, Christensen, Cahill, Zappacosta – Loftus-Cheek (Barkley 66.p), Fábregas, Kovacic – Willian (Moses 73.p), Morata, Pedro (Hazard 53.p). vezetőedző: Maurizio Sarri
MOL: Tujvel – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic (Pátkai 83.p), Nikolov – Huszti (Kovács I. 77.p), Milanov (Hodzic 83.p) – M. Scsepovics. vezetőedző: Marko Nikolics