Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Így látta Valverde a győzelmet, na és persze Messi kiesését!

A Sevilla elleni 4:2-es győzelem után a következőképpen nyilatkozott az FC Barcelona trénere, Ernesto Valverde.

(Kép: fcbarcelona.com)

“Nagyon fontos győzelem volt ez a számunkra, hiszen visszavettük a vezetést a tabellán. Korán betaláltunk, ugyanakkor Messi sérülésével a koncentrációnkból is veszítettünk. Egy ideig 10 emberrel is futballoztunk, hiszen megpróbáltunk mindent megtenni azért, hogy Messi visszatérhessen.” – Fogalmazott Valverde, aki a második félidei teljesítménnyel lehetett inkább elégedetlen.

A spanyol szakember értelemszerűen nem örült a bekapott góloknak, annak viszont, hogy Luis Suárez végre gólt szerzett már sokkal inkább.

“Suárez fontos játékosunk, aki keményen megküzd minden egyes labdáért, folyamatosan nyomás alatt tartva az ellenfél védelmét. A gólja mellett gólpasszt is adott, ez pedig örömteli a számunkra.” – Így Valverde, aki nem ment el szó nélkül a győzelemben ezúttal is fontos szerepet játszó, két alkalommal is dupla védést bemutató ter Stegen kapus mellett. “Azt hiszem ilyen védéseket ritkán láthat az ember! Különösen egy meccs alatt. Ter Stegen fantasztikus volt ezúttal is!”

A katalánok trénere kitért a hetekre kidőlő Lionel Messire is: “Messi kiesése az egyik legfőbb veszteség amely érhet bennünket. Mindenki tudja, mit jelent a csapatnak, és mit jelent az ellenfélnek az, ha ő is a pályán van. Megvannak a játékosaink ahhoz, hogy erre az időre pótolni tudjuk őt, ugyanakkor az is biztos, hogy még keményebb meccsek várnak ránk a következő hetekben.”

Mint ismert a Barca előbb az Interrel játszik a Camp Nouban a Bajnokok Ligájában, majd a hétvégén a Real Madrid elleni vívja az El Clássicót, szintén hazai pályán Valverde együttese.