Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: unalmas döntetlen a Paks-Honvédon

A bajnokság második helyén álló Budapest Honvéd csapata Paksra látogatott, a negyedik MTK pedig a Puskás Akadémiát fogadta. Mivel délután a Diósgyőr legyőzte a Debrecent, így a Kisvárda visszacsúszott a kieső helyre, ráadásul leszállt a nagy köd is a kelet-magyarországi városba, így meglehetősen későn tudták elkezdeni a meccset.

honvedfc.hu

13 meccsen 6 gólig jutott a brazil Danilo a Honvéd csapatában, mely mutatóval ő a csapata házi gólkirálya. Sérülés miatt Supka Attila ma nem számolhatott vele, helyét a francia N’Gog vette át. A csatársorban az exliverpooli mellett a középpályás Holender Filip kezdett újra. A válogatott kerettag szélső már négy gólnál jár a bajnokságban. A paksiak az előző héten egy óriási zakóba szaladtak bele a MOL Vidi ellen hazai pályán, így most javítani szerettek volna. A kapuban továbbra is Rácz Gergő élvezi Csertői Aurél bizalmát. Eddig 28 élvonalbeli mérkőzést játszottak egymás ellen a felek, melyek közül a Paks négyet nyert meg, a döntetlenek és a kispesti sikerek száma egyaránt 12. A vendégeknél Heffler Tibor hosszú-hosszú éveket töltött el a Paksnál, így ő nosztalgikus emlékekkel érkezhetett ma a stadionba.

Az első nagyobb lehetőség a paksiak előtt adódott, Hahn visszagurított egy labdát a 16-oson belülről Egerszeginek, aki rácsavarta a kapura. Mellé szállt. A 22.percben N’Gog kicselezve a védőket betört a tizenhatoson belülre, majd kapura lőtt, melyet Rácz kitornászott. Egy szöglet után Bamba lőtt, de Rácz könnyedén védett.  45 perc után a bíró lefújta az eseménytelen első félidőt.

Az 59.percben Gévay és Holender kakaskodása után mindketten sárgát kaptak. (jó lehetett a meccs, ha ezt beleírjuk az összefoglalóba) A 65.percben Haraszti lőtt a kaputól 25 méterre, de Gróf védett. A 89.percben még Holender lövését kellett Rácznak védenie, melyet megoldott, így a meccs végeredménye 0-0 lett.

Paks – Budapest Honvéd 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lapok: Gévay (59.p) ill. Bamba (40.p), Holender (59.p)

PAKSI FC: Rácz – Kulcsár, Fejes, Gévay, Szabó J. – Papp, Egerszegi, Bertus – Haraszti (Simon 73.p), Hahn (Bartha 74.p), Remili Vezetőedző: Csertői Aurél
Budapest Honvéd: Gróf – Baráth, Kamber, Skvorc – Heffler, Hidi, Bamba (Banó-Szabó szünetben), Gazdag, Kukoc – Ngog (Tischler szünetben), Holender Vezetőedző: Supka Attila

MTK – Puskás Akadémia 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Lencse (26.p), Baki (65.p), Torghelle (81.p) ill . Arabuli (38.p), Knezevic (76.p)

A 26.percben méltó bosszút állt Lencse László a felcsútiakon, hogy két éve könnyedén lemondtak róla. Az egykori MTK-nevelésű csatár ugyanis négy évig a Puskás alkalmazásában állt (az NB I-ben 69 meccsen 28 gólig jutott), közben megjárta az Újpestet is kölcsönben, majd feljutáshoz segítette a Puskást. Pintér Attila az NB I-ben már nem számolt vele, így visszatért az MTK-hoz, ahol a kék-fehérekkel is kiharcolta az élvonalba jutást. Szépen vett el egy előreívelt labdát, Danilovics mellett három méterről a kapuba helyezett. A 38.percben egyenlített a Puskás Akadémia. Kiss Tamás egy csellel megkerülte védőjét, Arabulinak továbbította, ő megforgatta Szelint, s 16 méterről a bal alsó sarokba lőtt. A 65.percben Bognár szabadrúgása után Baki fejesével ismét vezetést szerzett az MTK. A 76.percben egy Knezevic – Arabuli kényszerítő után, előbbi öt méterről a kapu közepébe vágta a felcsúti egyenlítő találatot. A 79.percben beállt Torghelle, egy 81.minutumban pedig eldöntötte a meccset! Kulcsár centerezését 8 méterről a kapu jobb oldalába vágta, mellyel eldőlt (mint később kiderült) a ma esti ütközet, az MTK 3-2-re verte a Felcsútot.

“Enyhe” köd volt Kisvárdán (nso.hu)

Kisvárda – Újpest 1-4 (1-1)
Gólszerzők: Lucas (31.p) ill. Novothny (42.p), Izing (öngól, 50.p), Novothny (72.p), Novothny (86.p)

Hosszú – hosszú percekig nem tudott elkezdődni a szombat esti összecsapás, akkor köd volt Kisvárdán. Először 15 perc, majd 40 perc csúszást rendelt el a játékvezető. 17:40-kor azért sikerült elkezdeni. De egy cserét Dajka László eszközölt, ugyanis a bemelegítésnél Pico megsérült, helyét Protics vette át. A 31.percben meglepetésre vezetést szerzett a Kisvárda! A hazaiaknak mindjárt jobbak lettek a kilátásai a nagy ködben a bent maradásra. Protic a baloldalon ügyesen elfutott, középre gurított Milevskij letette Lucasnak, az exbrazil pedig Pajovic kapujába vágta.A 42.percben boldog újpesti játékosokat láthattunk, így ezek után arra következtettünk gólt szereztek a lilák. Beridze szabadrúgása után Novothny talált Felipe kapujába. Az 50.percben Beridze szögletét Izing a saját kapujába juttatta. A 72.percben Burekovic elfutott a bal szélen és középre adott, ott érkezett Novothny, s fejjel megszerezte a harmadik találatot. A 86.percben Burekovic megint kiváló passzt kapott a baloldalon, elfutott a szélen, középre gurított Novothny pedig a kapuba vágta saját maga harmadik, a vendégek negyedik gólját. A csatár így a héten tett érdekes interjúját mesterhármassal igyekezett feledtetni. A bíró két perc hosszabbítás után lefújta a meccset, az Újpest magabiztosan győzött Kisvárdán.