Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Shaqiri újabb góljával otthon győzött a Liverpool! – videóval

A Premier League 12.fordulójában a vasárnapi játéknap igazán mozgalmasra sikeredett, hiszen az élcsapatok közül többen is pályára léptek. A Super Sunday-t a Liverpool és Fulham összecsapása nyitotta meg kora délben.

Jürgen Klopp együttes a bajnokságban továbbra is tapad a Manchester City és Chelsea duójára. A PL-ben mindhárom éllovas egyaránt veretlen, igaz a Liverpool hétközben egy némileg váratlan pofonba szaladt bele a BL-ben a továbbjutásra esélytelenek tartott Crvena Zvezda otthonában. A vörösök szurkolóit is sokkolta a vereség, a Fulham ellen pedig csak a győzelem volt elfogadható a vörösöktől.

A találkozó első komoly lehetősége a negyedik percben a hazai együttes előtt adódott, Alexander-Arnold beadása után Firmino nem tudtal lekezelni a labdát, ami után Mané került helyzetbe, de lövése nem találta el a kaput. A 16.percben Mohamed Szalah került ziccerbe, de Rico fantasztikus védése után nem született hazai gól. A 20.percben Fabinho lágy emelése után Alexander-Arnold fejelhetett kapura, de próbálkozása a léc fölé szállt. A mérkőzés 22.percében Shaqiri passza után Szalah újabb ziccere után Rico védett ismét hatalmasat. A 24.percben a vörösök védelme nem figyelt eléggé és Mitrovič csúsztatása után Sessegnon került ziccerbe, de lövése éppenhogy a bal kapufa mellett suhant el. A vörösök rendületlenül tovább ostromolták az újonc kapuját, a 28.percben Mané lövése nem találta el Rico kapuját. A 29.percben második nagy lehetőségét szalasztotta el a Fulham, miután Schürrle távoli lövését Alisson védte bravúros mozdulattal. A 31.percben ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a Liverpool, Shaqiri azonban a sorfalat találta telibe, így odalett a nagy gólszerzési lehetőség. Tíz perccel az első játékrész vége előtt Shaqiri törhette volna meg a gólcsendet, de ezúttal sem célzott pontosan és a kapu mellé lőtt. Három perccel az első játékrész vége előtt a Liverpool vezetést szerzett miután Alexander-Arnold remek kiugratása után Mohamed Szalah szerzett vezetést a hazaiaknak.

Térfélcserét köveőten a hazaiak ott folytatták ahol abbahagyták, a 52.percben Mané parádés bombája után Rico védett ismét szenzációsan és a léc fölé tolta a szenegáli löketét. Bő két perccel később a Fulham védői bealudtak és Shaqiri őrizetlen maradt, amit a svájci válogatott támadó ki is használt miután Robertson remek passzal kínálta meg a svájcit, aki higgadtan a kapu jobb oldalába gurított kettőre növelve a hazaiak előnyét. A folytatásban is a vörösök uralták a meccset, a vendégek komoly lehetőség nélkül hozták le a második játékrészt. Győzelmükkel a vörösök ideiglenesen átvették a vezetést City-től akik a nap rangadóján fogadják a városi rivális Unitedet.

Liverpool – Fulham 2-0 (1-0)
Anfield Road, Liverpool Vezette: Tierney
Gólszerzők: Szalah (42.), Shaqiri (53.)
Sárga lapok: Gomez (77.) ill. Chambers (59.)
Kiállítás: 

https://www.youtube.com/watch?v=8ociqXmyp5A

Képek: premierleague.com