Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: sima angol győzelem Rooney utolsó válogatott meccsén – videóval

Az angol nemzeti csapat Egyesült Államok válogatottját fogadta felkészülési mérkőzésen a Wembley-ben, amely egyben Wayne Rooney válogatottbeli búcsúmeccse volt, aki 120. alkalommal öltötte magára a címeres mezt. Anglia a papírformát hozva pedig nagyon simán győzött a jenkik vendéglátójaként.

A pillanat, amikor Rooney pályára lépett utolsó angol válogatottbeli meccsén (forrás: twitter.com/England)

Anglia fővárosában, Londonban a Wembley gyepén a hazai válogatott felkészülési, egyben Wayne Rooney utolsó nemzeti csapatban lejátszott mérkőzésen az Egyesült Államok válogatottját fogadta. Az Everton, és a Manchester United egykori támadója jelenleg az MLS-ben, vagyis az észak-amerikai profiligában szereplő DC United játékosa, ahol Stieber Zoltán csapattársa is ezáltal. Rooney eddigi 119 címeres mezben lejátszott mérkőzésen 53 alkalommal volt eredményes!

A mérkőzés első nagy helyzetét a jenkik dolgozták ki, amikor is a 24. percben a Borussia Dortmund tehetséges támadója, Pulisic lőtt kapura, ám Pickford nagyot védett! Azonban két perccel később a túloldalon esett gól! A 26. percben az angolok kerültek tehát előnybe, miután Alli passzát követően Lingard lőtt a tizenhatoson kívülről nagyszerű gólt (1-0)! Ráadásul a következő minutumban újból betaláltak az angolok! A 27. minutumban a nagyszerű formában lévő Sancho passza után Alexander-Arnold kapáslövése akadt be USA kapujába (2-0)! Az első félidőben ezután több gól már esett, de így is a papírforma látszott könnyedén érvényesülni.

A második játékrészben egy darabig semmi nem történt, viszont az 58. percben eljött a várva várt pillanat, Wayne Rooney pályára lépett Lingard helyére, így a DC United támadója számára elkezdődött utolsó meccse címeres mezben. A 71. minutumban be is találhatott volna Rooney, de tizenhatosról leadott, középre tartó lövését védte Guzan. A 75. percben Wilson is betalálhatott volna, de az amerikai kapu mellé lőtt. A 77. percben viszont összejött az újabb angol találat, melyet épp a nem sokkal korábban próbálkozó Wilson szerzett meg debütálása alkalmával Delph passzát követően, a labda pedig a kapufáról ment be (3-0)! A mérkőzés háromperces hosszabbításának második percében újból villant Rooney, aki ismét laposan lőtt kapura, de Guzan ekkor is a helyén volt. A klasszis támadó ugyan betalálni végül nem tudott, bár közel állt hozzá, így is győzelemmel búcsúzott hazája válogatottjától, amikor 120. alkalommal öltötte magára a címeres mezt, összesen pedig tehát 53 találatot szerezve.

Felkészülési mérkőzés
Anglia – USA • 3-0 (2-0)
Helyszín: Wembley, London
Gólszerzők: Lingard (26.), Alexander-Arnold (27.), Wilson (77.) ill.