Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

2018 legfontosabb meccsei: újra trónon a gall kakas! – VIDEÓ

Általánosságban kijelenthető, hogy színvonalas Világbajnokságon vagyunk túl. Az oroszországi tornát, amelyet szinte végig domináltak az európai válogatottak, végül Franciaország nyerte meg. És bár sokan szerették volna végső győztesként látni a döntő vesztes csapatát, a horvátoknak meg kellett elégedniük az ezüstéremmel.

Igaz, az aprócska balkáni állam így is több sikert ért a Vb-n, mint például a kínosan leszerepelő németek, akik címvédőként már a csoportkörben kiestek. Cristiano Ronaldo (Portugália) és Lionel Messi (Argentína) már a nyolcaddöntők után kulloghatott is haza, és bár sokan értetlenkedtek, hogy miért nem valamelyikük kapta idén is a France Football Aranylabdáját, ez a páros esett könnyen magyarázattal szolgál. Lévén a későbbi győztes Luka Modric a horvátokkal egészen a fináléig menetelt, hogy aztán a Világbajnokság aranylabdása is legyen, ne csak majd később decemberben az egész világé.

A torna meglepetés csapata a Tottenhamre építő angol válogatott volt, amely első mundialját játszotta az elmúlt tizenöt év trófea halmozói nélkül. Nem volt itt már sem a Beckham-, sem a Gerrard-, sem a Rooney-generáció. Ellenben Harry Kane gólkirály lett, és a szakértők szerint a „Háromoroszlánosok” végső sikerre való megérése majd 2022-ben, Katarban lesz gyümölcsöző. A Southgate-csapat végül a negyedik lett, ugyanis a bronzmeccsen kikapott attól a Belgiumtól, amelyet lehet szeretni és megvetni is, de elvitathatlanul a mezőny legjobb négy gárdája között volt a tornán.

A spanyolok várhatóan jó szereplését kinyírta a Lopetegui-saga, amely lényegében drámába torkollott ősszel, Madridban. A brazilok és az argentinok mellett Kolumbia, és Uruguay is leszerepelt, igaz, utóbbi legalább a negyeddöntőig elevickélt. A nyári eseményen nagyokat homorító Neymar ismét képességei alatt teljesített hazája nemzeti együttesével. A brazilok a 2002-es sikerük óta képtelenek akár csak megszorongatni a legjobb európai válogatottakat, igaz, a popcorn-meccseken rendre brillíroznak év közben, csak hát az eurómilliók mellé ilyenkor nem jár egy-egy kósza vb-cím, vagy Copa-siker sem…

Íme, a döntő, amelyet Franciaország megnyerve immár kétszeres vb-nak mondhatja magát (és amely siker pár napra újra összehozta, ezt a jelenleg is belső kínoktól szenvedő államot):