Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: csiszolatlan gyémánt a kívánságlistán – sajtóhír

A BILD információi szerint a német rekordbajnok Bayern München szemet vetett a francia Bordeaux egyik legnagyobb értékére. Azonban a klubváltás jelentős anyagi áldozattal járna a bajorok számára.

Tchouaméni klasszis játékossá válhat. (kép: L’Équipe)

A francia labdarúgás köztudottan ontja magából az ígéretesebbnél ígéretesebb tehetségeket. Ezeket a fiatalokat a nemzetközi sportsajtó pedig előszeretettel boronálja össze Európa élcsapataival. Ez történt most a Bordeaux 18 esztendős középpályásával, Aurélien Tchouaménivel is, akit a Bayern Münchennel hozott össze a BILD.

Az ifjú tehetség, fiatal kora ellenére minden sorozatot (Ligue 1, Európa liga) figyelembe véve, az idei szezonban már 15-ször lehetőséget kapott, s ezeken a fellépéseken egy gólt is szerzett.  Az édesapja által Paul Pogbához hasonlított box-to-box középpályást 2022. júniusáig köti szerződés az aktuális klubjához. Piaci értékét jelenleg 5 millió euróra taksálja a tranfermarkt.de, viszont a Goal újságírója, Robin Bairner szerint a Bordeaux csak egy „őrült ajánlat” esetén lenne hajlandó elengedni egyik legnagyobb tehetségét.

A Bayern München mellett egyébiránt az olasz Internazionale együttesénél is képben van a fiatal labdarúgó.