Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: gólkirály-jelöltre csapott le a Cardiff – HIVATALOS

Az újonc Cardiff Citynél a jelek szerint nagyon is komolyan gondolják a Premier League szereplést, és ha a „Fecskék” egyszer már feljutottak, szeretnének is megragadni az angol ligarendszer csúcskategóriájában. A walesi együttes tegnap hivatalosan is leigazolta az argentin Emiliano Salat.

Neil Warnock csapata mostanság süllyedt vissza a kiesőzónába, és bizony újoncként nem a legjobbak a kilátásaik a bennmaradást illetően. Mindent elmond a játékuk gyengeségéről, hogy a csatáraik nem igazán gólerősek, a gárda legeredményesebb játékosa a középpályás Callum Paterson, alig négy góllal. Warnockék természetesen gőzerővel dolgoztak, és talán dolgoznak még most is, hogy az alkalmas jelölteket rábeszéljék, hogy Walesbe költözzenek.

Most éppen a francia bajnokság egyik leggólerősebb játékosát tudták megszerezni, ami hatalmas fegyvertény. Sala az alsóházi Nantes-tól érkezett, nem kevesebb, mint 17 millió euróért. Az argentin csatár olasz útlevéllel is rendelkezik, így leigazolása nem jelent különösebb terhet a Cardiffnak.

Az idei szezonban eddig huszonegy tétmeccsen tizenhárom gólt termelő Sala 2022. nyaráig érvényes szerződést kötött a Cityvel, a feladata pedig egyértelműen az lesz, hogy bennmaradáshoz segítse új klubját. A 28 esztendős, Argentínában szinte teljesen ismeretlen Sala nevelőklubja egyébként a francia Bordeaux.