Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Di Francesco szerint az a legfontosabb, hogy ne kapjanak gólt

Az AS Roma hazai pályán fogadja ma este a Porto csapatát a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első fordulójában. Az olaszok vezetőedzője szerint a védekésre kell koncentrálniuk, míg a portugálok trénere szerint nagyon okosan kell majd játszaniuk. 

Forrás: uefa.com

Az AS Roma a Portót kapta a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő-sorsolásán. Az olaszok vezetőedzője, Eusebio Di Francesco a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón beszélt a találkozóról és az esélyeikről, és kiemelte, hogy fizikailag biztosan meg fogja őket viselni az összecsapás.

Ez a mérkőzés kiváló lehetőség arra, hogy egy jó teljesítménnyel visszahozzuk a csapat lelkesedését. Nagyon erősnek kell lennünk a védekezésben, és létfontosságú, hogy ne kapjunk gólt, azonban nem engedhetjük el a stílusunkat és azt, ahogy eddig is játszottunk. A Porto edzője kiváló munkát végzett, és saját stílust adott a csapatának. Habár sok a sérültjük, egy kompakt, szervezett kerettel rendelkezik, így fizikailag egy nagyon nehéz mérkőzésre számítunk.”

Sergio Conceicao, a Porto vezetőedzője is nyilatkozott a találkozó előtt, ám ő azt emelte ki, hogy nagyon okosan és türelmesen kell játszaniuk, és így elérhetik a céljukat, ami egyértelműen a továbbjutás.

“Ez egy 180 perces meccs lesz, ezért nem csak versenyképesnek, de okosnak is kell lennünk. Erősnek és következetesnek kell lennünk együtt, az egész csapatnak. A célunk egyértelműen az, hogy bejussunk a negyeddöntőbe. Számomra igen különleges találkozó lesz a mai, mivel a Lazio edzőjeként, sokszor játszottunk ebben a stadionban, de most erre a mérkőzésre kell fókuszálnom.”

Az AS Roma és a Porto találkozója ma este 21 órakor kezdődik a római Olimpiai stadionban.