Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: nincs megállapodás Jordi Albával!

Egyszerűen képtelen megegyezni az FC Barcelona illetékes tárgyalója, és Jordi Alba jogi képviselete, az Európa-bajnok védő szerződéshosszabbítását illetően. A világ egyik legjobb balhátvédjének szerződése 2020 nyarán jár le a Camp Nou-ban, ám távozása egyelőre elég valószínűtlennek tűnik.

Jordi Alba már hosszú évek óta (egészen pontosan 2012-től) tökéletes megoldást jelent az FC Barcelona védelmének baloldalán. A srác korában a Barcában nevelkedett, majd a Valenciánál kiteljesedett játékos természetesen már korábban elárulta, hogy minden vágya az, hogy szeretett klubjában fejezhesse be karrierjét, ám könnyen lehet, hogy minden másként fog alakulni.

Állítólag a tárgyalások a felek között immár több mint egy hónapja elakadtak. Azonban nagyon jól zárnak az információcsapok a katalánoknál, mert semmilyen hírünk nincs arról, hogy mi a hiba az egyezkedések során. Könnyen elképzelhető, hogy Alba már egy olyan új kontraktust szeretne kiharcolni, ami már kitart pályafutása végéig, lévén jövő hónapban tölti be 30. születésnapját. Ám az olykor nagylelkű klubvezetés a jelek szerint három-négy évnél aligha szeretné magához láncolni, a valószínűleg minden eddiginél jobb fizetésre is vágyó bekket.

Természetesen a végső megegyezés legkésőbb idén nyáron várható, ugyanis Alba a csapat vezérének, Lionel Messinek a legszűkebb baráti körébe tartozik. A legdurvább esetben pedig szinte biztos, hogy az argentin sztár is majd a vezetőségre ható presszióval igyekszik majd megegyezésre bírni a tárgyalókat.