Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Mkhitaryan nem lesz ott a döntőben – hivatalos

Az Európa-liga döntőjébe jutott Arsenal hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy örmény játékosuk, Henrikh Mkhitaryan nem lesz ott a fináléban.

Forrás: arsenal.com

Eddig még nem volt hivatalos, de az Arsenal most bejelentette, hogy nem lesz ott az Európa-liga fináléjában örmény középpályásuk, Henrikh Mkhitaryan. Az ok politikai, mivel a finálét Azerbajdzsánban, Bakuban rendezik, akik nagyon rossz kapcsolatban állnak a játékos hazájával, Örményországgal, így az angol klub meg akarja előzni, hogy az azeri közönség kiszemelje magának Mkhitryant, illetve a játékos megsértésén kívül azt sem akarja, hogy megzavarják a mérkőzést is.

A közleményében az Arsenal tudatta, hogy azután jutottak erre döntésre, miután minden lehetőséget megvizsgáltak, és beszéltek a játékossal és annak családjával. Emellett írtak az UEFA-nak is, hogy kifejezzék aggodalmukat a helyzettel kapcsolatban, főleg, hogy Mkhitaryan az egyik kulcsjátékosuk volt az Európa-liga szezonjukban, és most a legfontosabb meccsükön egy ilyen ok miatt nem lehet ott velük.