Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lemondott a francia topcsapat edzője – hivatalos!

A tréner saját maga döntött így, szerinte ez a lehető legjobb megoldás mindkét fél részére.


Távozik az Olympique Marseille kispadjáról Rudi Garcia, jelentette be a szakember hivatalosan. A klub vezetőivel közösen megegyezve bontotta fel kontraktusát. A francia tréner még 2016 októberében vette át a csapat irányítását, és az első két idényében az ötödik, illetve a negyedik helyen végzett az együttessel. Az irányítása alatt a Marseille 2018-ban bejutott az Európa-Liga döntőjébe is, ahol azonban sima vereséget szenvedtek az Atlético Madrid ellen. Az 55 éves szakember szerződése 2021-ben járt volna le, de a hétvégi Montpellier elleni mérkőzés lesz az utolsó, amelyen a Marseille-t fogja vezetni.

“Arra az elhatározásra jutottam, hogy távozok. Ezt a megoldást felajánlottam az elnöknek, aki elfogadta. Ha az eszemre hallgatok, akkor itt az ideje véget vetni ennek a kalandnak. A csapat érdekében az lesz a legjobb, ha külön utakon folytatjuk” – nyilatkozta Garcia a szerdai sajtótájékoztatón.

A francia edző 141 mérkőzésen ült le a Marseille kispadjára, amelyen 68 alkalommal sikerült diadalmaskodnia 31 döntetlen és 42 vereség mellett.