Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: a döntetlen is elég volt a Honvédnak a továbbjutáshoz – videóval

A Honvéd Vilniusba utazott, hogy lejátssza az Európa-liga selejtező visszavágóját a Zalgiris csapata ellen. A kispesti alakulat kétgólos előnnyel futott neki a meccsnek, amit korántsem tudtak irányítani. A szerencsének és Levkovich kapusnak köszönhetően azonban sikerült döntetlenre menteni a találkozót, ami a Honvéd továbbjutását is jelentette. A következő fordulóban a román Universitatea Craiova csapatával találkoznak.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az első félidő egyértelműen a litvánoké volt, igaz az első nagy helyzet a Honvédé volt, amikor az 5. percben Moutari passzolt N’Goghoz, de kísérlete végül elkerülte a kapu bal oldalát. Sokkal többet birtokolta azonban a labdát a Zalgiris, és csak idő kérdése volt, hogy mikor érkezik a gól, de végül a 18. percben megszerezték a vezetést. Kis ívelz a Honvéd kapuja elé, ahol Liviu Antal érkezett, majd ballal a kapuba passzolt. A Honvéd a kontrákra játszott volna, de ez nem működött a felbátorodott litvánok ellen. Habár a 28. percben jött egy magyar ziccer is N’Gog révén, a hazaiak magabiztosan hozták le a félidőt.

A második játékrészben sem változott sokat a játék képe. Az 52. percben akár már kettővel is mehetett volna a Zalgiris, amikor Kis érkezett egy beadásra a bal oldalon, majd közelről lőtt, de Levkovich bravúrral védett. Szintén az izraeli kapus volt a hős az 54. percben, amikor kivetődve védte Baravykas kapu elé lőtt labdáját. Ezt követően valamicskét feljavult a Honvéd, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a 64. percben kiegyenlítettek. Kukoc beadását Kamber érte el, aki nagyjából hat méterről üresen fejelt a kapuba. A 70. percben Kesztyűs megnyerhette volna a meccset a Honvédnak, de csak a kapusba lőtte az ajtó-ablak ziccert. Levkovich továbbra is remekül védett, több góltól is megmentette a csapatát. A végére hét perc hosszabbítást ítélt meg a játékvezető, de ezt is kihúzták már a kispestiek, így összesítésben 2-4-gyel jutottak tovább a következő fordulóba.

Zalgiris – Honvéd FC: 1-1 (1-0) Továbbjutott: (Összesítésben:)
Helyszín: LFF stadion (Vilnius) Vezette: Lahit Soggi (norvég) Nézőszám: 2000 fő
Gólszerzők: Antal (18.) ill. Kamber (62.)
Sárga lap: Perez (10.), Baravykas (61.) ill. Kukoc (20.), Kis (48.), Gazdag (73.)
Kiállítás: – ill. –

Zaligiris: Bekovex, Slijngard, Tomic, Bolha, Mikolinuas, Vorobjovas, Perez, Morer, Kis, Baravykas, Antal. Vezetőedző: Zydrunas Grudzinskas

Honvéd FC: Levkovich, Kis, Batik, Kamber, Lovric, Kukoc, Gazdag, Kesztyűs, Bánó-Szabó, Moutari, N’Gog. Vezetőedző: Giuseppe Sannino